Duschdraperi som blickfång i badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration duschdraperi Berlin Mitte apartment Atheorem Architektur Interior foto Christoph Rokitta via dezeen badrumsdrommar feature 2

badrum inspiration duschdraperi Berlin Mitte apartment Atheorem Architektur Interior foto Christoph Rokitta via dezeen badrumsdrommar feature 2

Som du kanske redan upptäckt så är vi vanligtvis inte så förtjusta i duschdraperier. Dessutom har duschdraperi generellt ett tråkigt rykte som ger badrummet en mindre genomtänkt känsla kan vi tycka – men det finns undantag som istället lyfter ett badrum vilket vi visat förut här på Badrumsdrömmar.

Här är ytterligare ett exempel på att duschdraperi på rätt sätt kan bli hela grejen i ett badrum!

Detta är ett badrum i Berlin, Tyskland, ritat av Atheorem Architektur där draperierna är nästan ett tema genom hela våningen. Ett mycket bra exempel på hur en helhet kan skapas med enkla medel!

Badrummet är litet och avlångt, ett ganska knepigt rum egentligen som de löst med att sätta tyg som avdelare och detalj. Planlösningen är för övrigt ganska likt många badrum i hus från 1950-talet här i Sverige med fönster och badkar under över kortsidan.

En planlösning som ofta upplevs som knepig när man vill byta ut badkaret mot dusch istället. Hur ska man lösa problemet med vatten som sliter på fönstret och inte minst vad göra med känslan att duscha i fönstret? Då tycker vi detta badrum ger bra lösning och vacker inspiration.

Vårt tips är att skippa “vanliga” korta duschdraperier och satsa istället på uppsydd tunn gardin i syntettyg som torkar snabbt och inte blir för tungt när det är blött.

Låt duschdraperiet med fördel gå från vägg till vägg och från tak till golv – det ger en lyxig känsla och perfekt mjuk look som här!

I detta badrum finns också en enorm förvaringsvägg med platsbyggda skåp som gör detta minimalistiska badrum möjligt. Var annars skulle alla saker kunna gömmas? En bra lösning för dig som vill kunna gömma undan alla “fula” vardagsprylar som annars tar över badrummet!

3 knep för långsmalt badrum

  1. Skapa mjuk blickfång som ger det långsmala en anna känsla. Textilierna både framför fönstret, men även för duschen, skapar en veckad look som breddar badrummet.
  2. Textilierna över ena kortsidan och den platsbyggda förvaring på andra kortsidan, “klipper” längden och gör att detta långsmala badrum upplevs mindre tunnelaktigt och får en bättre balans.
  3. En stor spegel som vidgar bredden ytterligare är alltid en bra idé i långsmalt badrum. Här har de valt att låta spegel växa både i bredd och höjd för att bli en spegelvägg istället som tvättstället sitter på. Det ger att väggen flyttas bakåt och badrummet får ett dubbelt djup!

Något att tänka på dock är att inte all förvaring är av godo. Skåp fulla med textil ger t.ex. ventilationen en rejäl utmaning då fukten stannar kvar onödigt länge i badrummet. Generellt är för många skåp inte optimalt ur den synpunkten i badrum, speciellt inte i små badrum som du kanske märkt ofta blir totalt igenbommade efter en dusch.

Så nu vet du det och kan själv avgöra vad som måste bo i badrummet och vad som kan förvaras utanför…


Nedan ser du hur samma typ av gardin/draperi återkommer i både sovrummet och köket. Här under ‘Wohnung Linienstrasse Umbau’ kan du se resten av våningen också.

Foto av Christoph Rokitta via Dezeen.

Exit mobile version