Ett med naturen i drömska badrummet

badrumsinspiration vitt modernt badrum gronska foto helenio barbetta badrumsdrommar feature

badrumsinspiration vitt modernt badrum gronska foto helenio barbetta badrumsdrommar feature

Här kan man snacka om att få upplevelsen av att vara ute samtidigt som man är inne! Minimalism som bryts med vägg av murgröna som även är enda färgen förutom kommoden i det krispigt vita rummet. En annan detalj du måste kolla in är vilken häftig effekt en spegel kan göra när den är placerad som här! Illusionen ger känslan av att kommoden svävar.

Även belysningen är det sparsamt med – den enda som finns i badrummet kommer längst med väggen och skapar en tuff detalj. Mycket tack vare allt dagsljus som flödar in genom panoramafönsterna fungerar det fint i detta badrum, annars skulle det aldrig räcka för att belysa upp rummet (inte minst för vi i Sverige inte är såhär bortskämda med ljus på vinterhalvåret).

Däremot borde det kvällstid inte vara tillräckligt, men kanske finns nån smart lösning som vi inte kan se med blotta ögat på bilderna?

Badrummet finns längst med Singeldistriktet i Amsterdam på baksidan av ett 140kvm hus mot en underbar trädgård. Huset är genomgående minimalistiskt och kräver nog en rejäl disciplin för att hålla rent. Det kanske passar städfanatikern eller helt enkelt den som vill kunna komma hem från ett hektiskt jobb och rensa alla tankar från störande moment. Underbart att se på iallafall tycker vi!

Projektet har vunnit Badrum Design Awards 2010. Bakom detta designade hus ligger I29 inredningsarkitekter.

Foto av Helenio Barbetta via I29 Arkitekter.

Exit mobile version