Fråga: Skillnad mellan matt eller blankt kakel

Badrumsinspiration - badrum inspiration marmor klassiskt lyxbadrum norrtullsgatan22 alexander white badrumsdrommar 3

Jag och min kille har nu länge dividerat på vad det är för skillnad mellan matt eller blankt kakel i intryck. Vi hade tänkt oss vitt på väggarna och en mörkare grå på golvet. Vi vill ha det rätt enkelt och stilrent utan att det blir för kalt. Kan ni hjälpa oss med lite tips på vad man ska välja i matt eller blankt?

När det gäller matt eller blankt kakel så är det ingen skillnad i skötsel eller funktion. Skillnaden är snarare hur väggarna uppfattas i vithet och färgdjup. Så om ni  önskar krispvita väggar så skulle vi rekommendera blanka plattor. En matt platta blir aldrig kritvit utan bryter alltid lite mot gult eller mot grått. Önskar ni däremot lite mildare kontrast och varmare intryck – välj matta plattor. De reflekterar inte ljuset lika hårt och skapar därför en mjukare känslan.

Utifrån det du beskriver är har ni valt färger som i sig inte ger så mycket känslan utan är istället bra som grund för det som kommer till utöver plattorna. Plocka gärna in lite trä och fina saker som ger ombonad känsla, så får ni snabbt ett badrum med mer karaktär!

Det blir då även lättare den dag ni tröttnar att bara byta ut färgskalan på handdukar etc för att få nytt intryck.

Bild via Blood and Champagne.

Exit mobile version