Gulligt och romantiskt badrum i Tennessee

badrumsinspiration gulligt lantligt badrum vitt kakel halvforband halvkaklat badrumshylla glas krom oval spegel badrumslampa tassbadkar the happy tudor badrumsdrommar

Jag har tidigare visat flera utländska badrum som flörtar med en gullig och klassisk stil med lantliga detaljer. Här är det mer romantiskt och mjukt än många svenska badrum. Något som jag tycker är kul att se hur denna stil lika ofta syns i city som i hus utanför staden.

Här är ett badrum i ett “Tudor style home” (amerikansk motsvarighet till korsvirkeshus tolkar jag det som) hemma hos The Happy Tudor i Tennessee, USA. Här är alla detaljer enkla men ändå så rätt för stilen. För det är just detaljerna som gör det från lantligt till more is more!

Romantiskt och charmigt formspråk

Detta badrum kretsar kring ett romanstiskt formspråk som är mjukt och charmigt. Här ser du inga kantiga hörn eller strama linjer – tvärtom är det organiskt och ojämnt som  gäller. Något som gör att du kan med fördel blanda nytt och gammalt på fint sätt utan att det krockar eller känns “fejk”.

Att släppa kraven på att allt ska vara nytt öppnar upp möjligheterna som du kanske annars hade missat. Kika t.ex. på den enkla vita badrumslampan som blir en liten industriflört här. Eller varför inte det svarvade avlastningsbordet intill badkaret som oväntat får bidra med en mintgrön blickfång.

Trä, glas och krom som blickfång

Materialen är alla klassiska och enkla från det vita 7,5x15cm kaklet till hexagongolvet i 5x5cm. Till det är det trärent, glas och krom som plockats in. Något du kan hitta i både antikbutik som på loppis – stilen är helrätt oavsett!

Enda detaljen jag skulle avråda från i svenskt badrum är golvlisten i trä. Välj istället sockel i keramik (de flesta leverantörer av retrokakel har en variant som liknar denna) eller varför inte lyfta golvet men i vanlig 10x10cm platta runt om?

Våga gå ett steg längre med grafiska blickfång!

Det som skiljer badrum utomlands jämfört med Sverige när det gäller grafiska detaljer är ofta kärleken till fris på golvet. Även i ett litet badrum och med knepiga plattor ser man oftare en fris/bård likt här. En snygg detalj som du med fördel kan inspireras av om du gillar stilen!

Sugen på att läsa mer om badrummet? Då ska du kika här. För att läsa mer om Tudor stilen och husens historia, kika här.

Foto frånThe Happy Tudor via The Every Girl.

Exit mobile version