Badrum i klassisk stil med dold tvättmaskin

Här är ett litet badrum i klassisk stil med vita 15x15cm kakel och schack rutigt golv. Huset är ett landshövdingehus anno 1914 i Göteborg och vid första anblicken ser badrummet fint och enkelt ut. Men sen när du ser badrumsmöbeln närmare blir man imponerad och inte minst inspirerad.

Här är perfekt badrumsinspiration för dig som funderar på hur man kan få in en tvättmaskin i litet badrum på snyggt sätt!

För alla som någon gång letat inspiration för litet badrum med tvättmaskin eller snygg tvättstuga vet hur knepigt det är att hitta – antingen så hamnar man på 50kvm stora tvättstugor i amerikanska villor eller så är det små och trånga badrum med inklämd tvättmaskin bredvid toaletten som finns att hitta. Men detta badrum har precis allt som så många letar efter, nämligen det som kallas perfekt badrumsinspiration för litet badrum med tvättmaskin!

Tvättmaskin i litet badrum

Detta badrum är rätt litet och som vanligt i gamla hus, byggt kring lite knepiga ytor för att maximera storleken. Just därför är det kul att se hur de tagit vara på möjligheterna och ändå lyckats få in en tvättmaskin på denna lilla yta.

För de flesta av oss kan nog hålla med tvätta är något som tar tid och inte alltid känns så kul, men tvättiden lär ju knappast bli roligare om du dessutom måste vara i hemmets fulaste rum eller hur? Så därför borde just tvättandet få en särskilt plats inom renoveringen så att den blir lika självklart genomtänkt och bra som köket.

badrum-tvättstuga_badrumsinspiration_alvhem-mäkleri_badrumsdrömmar_3

Tips för att bygga in tvättmaskin

Stilen i detta 1910-tals hus är tydlig och klassiskt där badrumsmöbeln är byggs på samma tänk som i ett kök. Luckorna är infällda och tillsammans med golvsockel ger det en genomarbetade look som ytterligare döljer att det är en tvättmaskin bakom.

Att tänka på om du vill bygga in tvättmaskinen:

  • Se till att planera in för tvättmaskinen redan i första stadiet av din badrumsplanering. Då kan alla nödvändiga rör- och avloppsdragningarna göras anpassade från start – och – skulle det då visa sig att du måste tänka om för att få in tvättmaskinen så är det i startskedet det är bäst att veta det!
  • Om möjligt välj en tvättmaskin som är anpassad för inbyggnad. Den har då rakare front och förberedd plats för dörrbeslag – så som det är här. Det finns tyvärr inte lika många modeller som är för inbyggnad och ofta något dyrare, men värt det. Du sparar utrymme och underlättar inbyggnaden avsevärt!
  • Anlita en skicklig snickare om du har begränsad yta så kan du få till en bra lösning som tar vara även på de knepigaste placeringarna. Det kommer vara värt pengarna!

Här kan du läsa fler tips om hur du skapar en lyxig tvättstuga, men många av tipsen är bra att ha i åtanke även när du planerar badrum med tvättmaskin. 

badrum-tvättstuga_badrumsinspiration_alvhem-mäkleri_badrumsdrömmar_2

Hyllnischer i duschen döljer rören snyggt

En annan fiffig detalj i detta badrum är hur duschdelen fått hyllnischer på vardera sida om takduschen och blandare. Detta är troligtvis resultat av att rören för avloppet till tvättmaskinen och tvättstället går bakom – men med smart planering har de byggt så att hyllnischer blev något bra av begränsningarna.

Som sagt – små badrum är utmanande men så värda den extra omsorgen när du ser resultatet av allt trixande!

badrum-tvättstuga_badrumsinspiration_alvhem-mäkleri_badrumsdrömmar_1 alvhem-mäkleri_badrumsdrömmar_exterior

Foto från Alvhem Mäkleri.

Total
19
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.