Fånga stilen – vitt badrum med svarta detaljer!

Vi återvänder alltid till vita badrum som ni kanske märkt. Det är något med det ljusa och vita som alltid känns rätt. Den där känslan av subtil vardagslyx med snygga, stilrena moderna vita badrum som vi har svårt att släppa – för visst är det svårt när man ser badrum som dessa?

Att skapa ett perfekt vitt badrum kan ibland vara svårt – det krävs något som sätter tonen och blir den där sista detaljen som lyfter till perfektion. Annars kan det lätt bli att det bara upplevs som kalt och smått kliniskt om allt är ”för” vitt om du förstår vad vi menar.

Vi tyckte därför det vore kul att inspireras mer konkret av ett vitt badrum med svarta detaljer och plocka ut snygga detaljer som vi tycker sätter stilen – och kanske även kan lyfta ditt befintliga vita badrum med enkla medel!


Från dröm till verklighet – hur du fångar stilen i detta snygga vita badrummet med svarta detaljer.

Knepet för att lyckas är det vi alltid säger men stämmer ju så bra, nämligen plocka in saker från övriga hemmets inredning. Den oanade mixen av saker som här följer den svarta tråden gör att badrummet blir lite lyxigare och får tydlig karaktär. Börja t.ex. med att spana in golvet i ljust trä som på enkelt sätt mjukare upp det grafiskt svart/vita här!
skapa-stilen_badrumsinspiration_vitt-badrum-svarta-blandare_badrumsdrommar

I takt med att utveckligen inom badrum går framåt öppnas det nya möjligheter att skapa drömbadrum med färre kompromisser av det estetiska. För denna stil tycker vi det vore snyggt att plocka in en ny metallyta på blandare (och glöm inte det synliga vattenlåset!) som bäst beskriv som ”svart krom” som är en mer subtil och dovt lyxig yta än vanlig krom. En uppföljare till mattsvart men med en med förlåtande yta där kalk döljs bättre. Håll koll på denna svarta krom för den kommer allt mer framöver!

badrum-inspiration_skapa-badrumsstilen_round-hanger_annaleena_badrumsdrommarVi har ju förut skrivit om avlånga brunnar som möjliggör att du slipper stå på brunnen och istället får en snygg bonusdetalj – finns i olika längder och passar lika snyggt till storformat som den vita mosaiken i 5x5cm.

Avhängningsytan kan göras på så många olika sätt, så varför inte verkligen tänka utanför badrumssfären och plocka in ett snygg lösning som nästan blir skulptural som Annaleenas Round Circle hanger. Perfekt för dig som vill kunna slänga över handduken bara, men som också funkar lika fint tillsammans med snygg galge för morgonrocken.

Mixen mellan modernt och klassiskt tjatar vi ju är viktig – så därför plockar vi in en riktig badrumsklassiker i form av klotlampan på porslinssockel. Superfint i svart till de vitmålade väggarna ovanför en enkel spegel med svart stålram. Här kan du med fördel plocka in en rund spegel om du vill ha en mer mjuk form som följer upp allt det grafiska!

Sist men inte minst är det snabbaste knepet att lyxa till ett badrum, att köpa ekologiska tvålar som luktar himmelskt. Bäst är kanske att du varken behöver ha stort eller nyrenoverat badrum för det!

Hoppas du känner dig inspirerad och sugen att uppdatera ditt badrum med svarta detaljer nu!

Se det vita badrummet i sin helhet här. Foto av Glen Allsop för Amee Allsop Architecture.


  1. Golvklinkers med ljus träkänsla 24,8x100cm, serie Madeira Crema från Konradssons kakel.
  2. Vita matta 4,7×4,7cm klinkers (perfekt när du vill ha samma på golv och vägg), serie Arkitekt från CC Höganäs.
  3. Badrumslampa Classic Glob ip54, från Ifö Electric. Finns även i klarglas om du vill ha synlig glödtrådslampa!
  4. Spegel MS-1 med metallhylla, från Frama.
  5. Klädhängare för tak ∅ 45cm, från Annaleena Leino.
  6. Takdusch TVM7200 med duschblandare, tvättställsblandare BI071 och vattenlås i Black Chrome, från Tapwell.
  7. Avlång brunn Purus Line i Onyx, Limited collection från Purus.
  8. Ekologisk tvål med dofter av bl.a. lavendel, granatäpple och jasmin, från systrarna Terrible Twins i Dalarna.

SaveSaveSaveSave

Total
27
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.