Belysning i koppar för industriella stilen

Vi älskar de rådande trenderna med varma metaller i badrum. Senaste är koppar som nu börjar dyka upp på blandare, takduschar och allt fler beslag från knoppar till handtag. Vi tycker därför det vore kul att tipsa om snygga lampor i koppar som du kan komplettera stilen med för att få den där snygga looken.

Att hitta badrumsbelysning som klarar våtrum samtidigt som den ska vara snygg är inte det lättaste (läs mer här om vad som gäller för belysning i badrum). Så det är nog inte en slump att badrumsbelysning är en av de vanligaste frågor vi får på Badrumdrömmar. Vi har letat bland badrumslampor, utomhuslampor och industrilampor för att hitta det vi ville visa er!

Här är snygga kopparlampor som funkar i badrum:

badrum-belysning-koppar_konstsmide-vega-kupa_vagglampa-ip54_badrumsdrommar_frilagd

Vägglampa ”Vega” i rå koppar

Vad passar bättre den industriella stilen än en riktig industrilampa som tål mycket vatten och slitage? Denna vägglampa är supersnygg att sätta runtomkring hela badrummet som belysning men också som detalj. Komplettera med en varmare ljuskälla så får du varm och ombonad känsla!

Vega från Konstsmide. Klass IP54.


badrum-belysning-koppar_konstsmide-vega-skarm_vagglampa-ip54_badrumsdrommar_frilagd

Vägglampa ”Vega” i rå koppar

Detta är systerlampan till lilla Vega men på axel ut från vägg. Påminner lite om en klassisk stallampa men i mindre storlek och därför perfekt för badrummet! Komplettera även denna med en varmare ljuskälla för varm och ombonad ljus. Sätt den med fördel som en detalj i ett stramare badrum i carraramarmor och kopparblandare!

Vega från Konstsmide. Klass IP54.


badrum-belysning-koppar_byggfabriken-stallampa-mindre_vagglampa-ip23_badrumsdrommar

Stallampa modell mindre i rå koppar

En riktig klassiker är stallampan som finns i olika ytor och storlekar. Här har vi valt en modell mindre som passar snyggt ovanför en spegel utan att ta över hela badrummet. Komplettera med en varmare ljuskälla så får du varm och ombonad känsla.

Stallampa modell mindre från Byggfabriken. Klass IP23.


badrum-belysning-koppar_orsjo-tratten_vagglampa-ip23_badrumsdrommar

Vägglampa ”Tratten” i rå koppar

En snygg lampa i rå koppar som har en modern look. Kommer åldras snyggt och ge varmt sken tack vare insidan av koppar. Snygg att sätta på vardera sidan om spegeln.

Tratten i rå koppar från Örsjö Belysning. Klass IP23.


badrum-belysning-koppar_nordlux-tin-dubbel_vagglampa-ip54_badrumsdrommar

Vägglampa ”Tin” i koppar

En modern och diskret lampa som tål att slitas. Sprider ljus både upp och ner – bra för dig som vill ha synlig belysning som  lyser upp rummet effektfullt.

Tin från Nordlux. Klass IP54.


badrum-belysning-koppar_nordlux-luxembourg_vagglampa-ip54_badrumsdrommar

Vägglampa ”Luxembourg” i polerad koppar

Polerad koppar innebär att det blänker en första tid innan den får en patina. Vill du att den fortsätter att glänsa kan du regelbundet polera den på samma sätt som du gör med silverbesticken eller mässingljusstakarna.

Luxembourg från Nordlux. Klass IP54.


badrum-inspiration_synliga-kopparror_mxl-ingersoll_badrumsdrommar

Kopparlampor för den snygga toaletten!

Här är också två snygga lampor med lägre IP-klass som funkar över 2,25m höjd i badrummet. Vill du vara 100% safe, så sätt någon av dessa snygga på gästtoaletten. Eller varför inte i tvättstugan – husets tråkigaste rum behöver inte vara tråkigt om du inte vill och dessa två snyggingar kommer garanterat att få vilket litet utrymme som helst att kännas extra lyxigt!

toalett-belysning_lightwork-kettle-coper-wall_badrumsdrommar

Vägglampa ”Kettle” i vitt och koppar

En lyxig liten juvel som verkligen lyfter vilket litet utrymme som helst. Finns i flera olika metaller och färger att välja mellan. Lightwork som gör denna skönhet vann för övrigt Elle Decoration Design Awards 2016 för årets Lampa med ”Stick”.

Kettle från Lightwork. Klass IP20.


badrum-belysning-koppar_nordlux-float_vagglampa-ip20_badrumsdrommar

Vägglampa ”Float” i målad koppar

En snygg lampa som flörtar både med den varma metalltrenden men också passar fint med 1950-tals stilen i både gästtoaletten eller i badrummet för dig som har ett större!

Float från Nordlux. Klass IP20.


Det vita badrummet med synliga kopparrören kommer från Mclaren Excell som du hittar här. Badrummen ur inspirationskollaget hittar du här och på vår Pinterest här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *