Vad är Badrumsdrömmar?
Badrumsdrömmar är bloggen för dig som älskar badrum. Här delar jag som badrumsinredare med mig av vacker badrumsinspiration blandat med mina bästa tips & råd för hur du skapar just din badrumsdröm. Välkommen!
Badrumsdrömmar startade som en reaktion på att jag tyckte det saknades en inspirerande och vacker blogg för badrum. Sedan starten 2012 har Badrumsdrömmar snart visat och skrivit om 500(!) olika badrum att inspireras av inför din badrumsrenovering. Nu kan du anlita mig som badrumsinredare för ditt badrumsprojekt också.
.

Genom åren har många läsare efterfrågat specifik hjälp med inredningsförslag, ideér och råd kring för olika badrumsprojekt. Det är anledningen till att jag nu tar Badrumsdrömmar steget längre och erbjuder tjänsten där du kan att anlita mig som badrumsinredare för ditt badrumsprojekt. Anlita mig för ett första inspirationsmöte eller hela vägen till färdigt drömbadrum.

Här kan du läsa mer om hur jag jobbar och varför det kan vara skönt att slippa vara själv i alla stora och små beslut på vägen!

Vad kan jag som badrumsinredare hjälpa dig med?

Jag har varit i badrumsvärlden sedan 2006, ursprungligen via kakel- och klinkerbranschen, och har med åren blivit är van att hjälpa kunder till sina badrumsdrömmar. Jag har som badrumsinredare koll på våtrumsregler, vilka trender som råder inom kakel & klinker samt vilka olika badrumsmöbler, blandare och övrigt som finns på marknaden.

Tack vare min breda kunskap kan jag guida dig rätt både inför- och under din badrumsrenovering så din badrumsdröm besannas på bästa sätt.

Anlita mig för ett förutsättningslöst första möte, ett komplett inredningsförlag eller hela vägen från inspiration till slutbesiktning av ditt badrumsprojekt. Oavsett vad du föredrar kan jag som badrumsinredare hjälpa dig med din badrumsdröm!

För jag lovar – det är alltid många stora och små beslut på vägen till badrumsdrömmen. En badrumsrenovering är en rolig resa, men det är inte alltid den är spikrak och förutsägbar.

Det är precis det jag älskar med badrum!

 

Hur fungerar det?

Varje badrum är unikt och varje renovering ser olika ut. Jag börjar därför varje badrumsprojekt med att boka in ett första möte där vi förutsättningslöst går igenom din badrumsdröm utifrån ditt badrum och dess möjligheter. Det första möte sker alltid utanför hemmet, då det fysiska badrummet mer stjälper än hjälper enligt min erfarenhet i detta skede.

Här kan du läsa hur jag brukar jobba i tre olika steg och hur vägen mot din badrumsdröm kan se ut med mig!

Steg 1 – Första mötet:

 • Första mötet på 2h – vi träffas på mitt kontor i Hornstull, Stockholm, för möte där vi går igenom badrummet/en utifrån en ritning eller skiss. Därefter varierar fokus beroende på vad just ditt badrumsbehov är och du önskar få hjälp med. 
 • Planlösning – om du önskar omdisponera planlösningen så går vi igenom det och jag kan ge dig förslag samt feedback på alternativ du har etc.
 • Badrumsdröm – vi går igenom vilka önskemål och behov du har på det färdiga badrummet. Kanske önskar du mer förvaring än idag? Eller så drömmer du om tvättmaskin? Då går vi igenom var detta bäst kan göras samt på vilket sätt det blir snyggast.
 • Badrumsinspiration – vi pratar om vilken badrumsstil/material/färg m.m. du önskar och jag hjälper dig omvandla den i stora drag till ditt badrum och dess förutsättning. Oftast brukar det inte vara brist på inspiration, utan snarare för mycket inspiration som spretar åt alla håll, som ställer till det. Då hjälper jag dig forma inspirationen till en snygg helhet som leder till den badrumsdröm du har.
 • Tekniska frågor – under första mötet får du också möjlighet att ställa tekniska frågor som rör badrummet. Kanske har du stött på olika frågor som gjort dig osäker eller orolig? Eller har du fått massa olika “Tänk-på-att”-råd från folk i din närhet som bara snurrat till allt? Jag reder ut dessa så du kan känna dig trygg och lugn. Oavsett om det är små och stora frågor inför badrumsrenoveringen!
 • Efter vårt första mötet avsätter jag ett par timmar för sammanställning av vårt möte. Du får en tydlig presentation i A3-format med moodboard, tips och råd utifrån de olika lösningar vi pratat om samt förslag på vilken materialkänsla som kan passa din badrumsstil. Här kan du se exempel på hur det kan se ut!
Första mötet inkl. sammanställning kostar 4500kr exkl. moms.

 • Efter vårt första möte kan du antingen fortsätta på egen hand tillsammans med din hantverkare ELLER anlita mig för uppföljning och hjälp med att hitta det perfekta kaklet, drömmöblerna och kanske det snygga badkaret du sett på Pinterest etc.
 • Önskar du gå vidare med mig efter vårt första möte, då återkommer jag med en offert för just ditt badrumsprojekt och den hjälp du önskar få. Läs mer nedan.

.

.

Steg 2 – Ett inredningsförslag för ditt badrum:

 • Genomgångsmöte på 2h – vi träffas hemma hos dig för att titta på badrummet, tar kompletterande mått samt går igenom ev. frågetecken som uppstått sedan vårt förra möte. Om du bygger nytt eller badrummet finns utanför Stockholm, så ses vi på mitt kontor igen.
 • Sätter detaljer per del  – vi går igenom moodboard och sammanställning du fick efter första mötet samt kompletterar i detaljnivå respektive del av inredningen som underlag för mitt kommande inredningsförslag.
 • Konkret & komplett inredningsförslag – efter genomgångsmötet sätter jag igång med att ta fram konkreta materialval (kakel & klinker m.m.), badrumsmöbler, badrumsbelysning och andra detaljer till badrummet. Jag levererar det kompletta inredningsförslaget med materialsammanställning inkl. inköpslista och skalenliga ritningar över varje vägg/vy.
Framtagning av komplett inredningsförslag kostar 1200kr/h exkl. moms.

 • Ett komplett inredningsförslag innehåller de flesta anvisningar, information och placeringar som behövs för att bygga badrummet. Dessvärre är ingen badrumsrenovering ett vitt ark, utan frågor och beslut kommer alltid att behövas tas på vägen utifrån de ev. problem som dyker upp.
 • Här kan du välja att ta vid när du fått mitt inredningsförslag och själv sköta all kontakt och beslutsfattandet gentemot hantverkare ELLER om du önskar få löpande hjälp av mig under hela byggprocessen vid t.ex. beslut och frågor o.s.v. Läs mer nedan.

.

.

Steg 3 – Löpande hjälp genom hela byggprocessen:

 • Skräddarsydd hjälp hela vägen  – en badrumsrenovering har flera delar och när du har kompletta inredningsförslaget i handen börjar den andra, och svåraste delen, nämligen själva badrumsbyggandet. En badrumsrenovering brukar inte sällan börja lite långsamt men när den väl kickar igång så går det snabbt undan. Därför erbjuder jag löpande hjälp genom hela badrumsprocessen om du så vill.
 • Badrumsdröm & snabba beslut – för att fatta genomtänkta och bra beslut gäller det att ha koll på våtrumskraven men också komma ihåg att inte kompromissa bort det estetiska i badrumsdrömmen. Det är precis detta jag finns till för i detta skede så ev. frågetecken från hantverkarna under byggprocessen snabbare kan rätas ut och vägen fortsätter leda mot din badrumsdröm.
 • Råd & stöd – en badrumsrenovering är en rolig resa men den är också krävande och stundtals är det lätt att känna sig uppgiven i detta byggdammskaos. Då är det skönt att kunna prata med mig som både kan lugna och peppa dig till att se bortom bygghorisonten. Denna bit är nästan mest uppskattad av mina kunder i efterhand och den de ofta tipsar om till sina vänner i badrumstankar!
Löpande hjälp genom hela byggprocessen kostar 1200kr per timme exkl. moms.

 • Att få ihop en badrumsrenovering från start till slut är kräver att du avsätter tid och energi för projektet samt gärna har ett eget inredningsintresse som hjälper dig genom alla val, beslut och detaljer som badrumsrenoveringen kommer med. Har du inte tid eller ork för att engagera dig så mycket som det krävs? Då finns jag här och kan hjälpa dig få ihop bitarna för att ditt badrumsprojekt på dina villkor.

.

.

Tveka inte att kontakta mig för mer information samt tidsbokning. Jag är baserad i Stockholm men kan i vissa fall även åta mig uppdrag på distans.

Hoppas vi ses och hörs!

Med vänlig hälsning
Noemi Ivanova, badrumsinredare

 


Översta foto från drömska badrummet på Champagne-Ardenne Hotel.