Inspireras av grönt kakel hos Aesop i Berlin

Det australienska skönhetsmärket Aesop har sedan de öppnade sin första butik gjort sig kända för att låta lokal arkitekter rita deras butiker utifrån olika koncept. Idag har de över 100 egna butiker där ingen ska vara den andra lik (grundare Dennis Paphitis har tidigare uttryckt att värsta han kan föreställa sig är att märkets butiker ska uppfattas själlös kedja).

Vi gillar idén om de unika butikerna, även fast inte alla är lika wow, så är deras första butik i Berlin, Tyskland, något extra tycker vi. Butiken som helt går i grönt kakel som öppnade 2013 och är ritad av arkitektbyrån Weiss Heiten. Se mer nedan!

Det vi gillar utöver kaklet är hur hela stämningen är nästan futuristisk och filmisk i sin karaktär. För visst är det more is more, men ändå inte för stökigt tycker vi.

Mixen av 1950-tals detaljerna till den grova industriella tvättstället med enkla kranarna, ger en slags balans som vi tycker absolut går att plocka in till ett badrum!

Om du gillar stilen och vill plocka in den i badrummet så jobba med utomhusbelysning, råa kopparrör och minimera förvaring i skåp. Satsa istället på platsbyggda och infälld förvaring som knappt märkt till fördel för öppna hyllor där du förvarar det viktigaste.

Kika in i detta badrum för inspiration på dold förvaring!

Till sist – känns det för mycket i badrummet så testa stilen på gästtoaletten. Perfekt litet rum att gå all-in och skapa stämning som dina gäster blir överraskade av!

Foto via Dezeen.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.