Grönt kakel och perfekt förvaring

Vi är alltid lite svaga för grönt i badrum. Det är en tacksam färg som ger lugn, karaktär men framför allt är det en färg som passar de flesta stilar. Den är mindre krävande än blått men roligare än grått – och de flesta brukar tycka om grönt i ett badrum.

Så hur får man på bästa sätt ihop ett litet badrum med udda vrår och begränsade ytor med kärlek för grönt? Dessutom ett badrum där man ska ha ett badkar och plats för snygg förvaring? Svaret finner du i detta badrum!

Här på Odengatan 92, i Stockholm, finns detta snygga badrum där grönt kakel i klassiska 15x15cm står i centrum tillsammans med brännlyckan marmor på golvet. Stilen på badrummet är vad vi bäst skulle beskriva som modernt retro som matchar resten av hemmet.

Detta badrum är rätt litet men de mörka gröna väggarna har inte ”krympt” det som många skulle tro, utan snarare tvärtom gjort badrummet genomtänkt och ombonat. Att alltid tänka ljust i mindre badrum är något de flesta är vana vid – så att hitta mörkare badrum är alltid kul för oss.

I detta fall är kaklet även satt i halvförband vilket ger väggarna mer liv, men de brutna kakelplattorna ger också ett mer förlåtande intryck av de olika väggarna som finns i detta badrum. Det finns då helt enkelt inget som känns som ”kapad” platta när alla är kapade på ett eller annat sätt. Värt att tänka på när du ska välja kakel för ett badrum med skrymslen och vrår!

En annan detalj vi tycker är kul är att de valt en rätt ljus fog till grönt kakel och på så sätt betonat mönstret ytterligare.

Så varför känns inte detta badrum mer ”stökigt” med alla mönster? Jo, en av förklaringarna, kan vara att den första delen man möts av (tvättstället) är vägghängt och därmed upplyft från golvet. Flödet är fritt och trots stort förvaringsskåp och badkar så upplevs det inte tungt då dessa är platsbyggda och känns nästan som ”i väggen” snarare än på golvet. Det ger även illusionen av att badrummet är mindre avlångt också.

Det är inte så vanligt att man placerar ett badkar i en nisch som här, men klart värt att plocka upp för dig som har avlångt badrum!

Detsamma gäller även takduschen och badkarsblandaren som är inbyggda och därmed mindre synliga rör och detaljer som syns.

Till sist vill vi återigen betona hur snyggt det är med en stor spegel. För den behöver inte alls vara i samma mått som tvättstället, utan kan istället vara centrerad på väggen likt här. Det ger både luftigare och lyxigare känsla – speciellt när man kompletterar den med belysning ovanpå.

Nedan syns gästtoaletten som även denna går i samma stil med grönt kakel (här en nyans ljusare grön) och brännlyckan marmor. Litet, trång men stilrent och snyggt!

Nedan ser du övriga hemmet. Visst kan man ana hur grönt är våningens röda (gröna?) tråd.

Foto från Per Jansson fastighetsförmedling.SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Total
7
Shares

2 comments

 1. Hej,
  Tack för bra sida! En fråga som inte rör inlägget ovan…

  Vi är på jakt efter en kommod där vi kan ha ett underlimmat tvättställ (oval öppning,ej rundade kanter) med marmorskiva på toppen. Hittar varken kommoder eller tvättställ som stämmer överens med våra önskemål. Har ni några tips?

  Tack på förhand,

  Per

  1. Hej Per, det är lite svårt att svara på – beror på vilken stil, storlek m.m. ni söker. Just underlimmade varianter är inte så många. Om det är lite gammeldagsstil ni är ute efter så kika hos butiker som sysslar med byggnadsvård, de har liknande du beskriver. Annars får man själv gå igenom leverantörernas mått och pussla ihop till önskad modell & stil alt. bygga egen badrumsmöbel hos snickare. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.