Badrummet i ‘Sommar med Ernst’

Badrummet tycker jag är en frizon. Här kan du komma loss. Här kan du ta ut svängarna! Här kan det vara rena fantasteri, tycker jag!

Citatet ovan kommer från Ernst Kirchsteiger och vi kan inte annat än att hålla med. De flesta av er har säkert följt tv-programmet ”Sommar med Ernst” där han har renoverat upp en närkegård till tillhört en liten gumma vid namn Ester Maria.  Vi har här plockat ut godbitarna – nämligen badrummet!

Så nu kan ni slippa spola, zooma in, och pausa stup i ett. Det har vi gjort åt er – klicka på bilderna för att se dessa i större format.

sommar-med-ernst_badrum-efter-renovering_vitt10x20-fasad-kakel_kolmårdsmarmor_färdigt-badrum-inspiration_badrumsdrömmar

Här nedan tänkte vi följa badrummets förvandling från risigt rum som var en kammare med massa dörrar och slitna väggar, till att bli det lantliga badrummet du ser ovan. Sen måste vi säga att vi älskar att Ernst tagit vara på alla tips & råd vi vanligtvis föreslår – nämligen våga ta in saker från hela hemmet in i badrummet. Då får du ett personligt och snyggt badrum!

Detta är ett klassiskt badrum med vita fasade 10x20cm kakel på väggarna med vit fog. På golvet ligger en kolmårdsmarmor som går i grönt och grått – precis samma material ligger även på kommoden och finns även i köket som bänkskiva. Enkelt och konsekvent!

sommar-med-ernst_badrum-före-renovering_kolmårdsmarmor_badrum-inspiration_badrumsdrömmar

sommar-med-ernst_badrum-före-renovering_vitt10x20-fasad-kakel_kolmårdsmarmor_badrum-inspiration_badrumsdrömmar_småland

En av sakerna vi verkligen älskar är att ta vara på gamla möbler och göra om dessa till kommoder. Vi har visar flera varianter på det tidigare. Därför blir vi lite extra glada när Ernst gör detsamma i detta ‘Sommar med Ernst’!

sommar-med-ernst_bygga-kommod--slitet-skrivbord_badrumsdrömmar

sommar-med-ernst_bygga-kommod-av-skrivbord_badrum-inspiration_badrumsdrömmar

Inredningen i badrummet är ett snygg hopplock av allt som finns tillhands. Ernst har rätt – vi är många som drömmer om kristallkrona i badrummet. Här är det lite oklart om den är inkopplad eller inte, men vi skulle nöja oss med stearinljus i den. Så slipper vi lösa IP-klass-frågan enkelt. Annars kan du alltid kontakta din lampaffär så kan de i de flesta fall dra om elen och ip-säkra de flera lampor till badrumskraven.

sommar-med-ernst_inreda-badrum-detaljer-murgröna_badrumsdrömmar

tv4_sommar-med-ernst_småland_badrum-inreder_fönster_faluröd_detaljer_badrumsdrömmar

Våga som här plocka in en matta som bryter av. En guldspegel som får vara krusidullig och sticka ut lite. Blanda guld och krom? Absolut.

sommar-med-ernst_inreda-badrum-matta-guldspegel_badrumsdrömmar_tapet

sommar-med-ernst_badrum-efter-renovering_vitt10x20-fasad-kakel_kolmårdsmarmor_badrum-inspiration_badrumsdrömmar

tv4_sommar-med-ernst_småland_vinjett_badrum-lantligt_2014

Om det finns något vi är tveksamma till? Nja, i så fall skulle det vara rördragningen i golvet för badkarsblandaren. Det är nämligen inte godkänt numera att göra så. Därför brukar vi rekommendera denna lösning för dig som vill ha en golvblandare till fristående badkar. Men vi är inte ute efter att peka finger utan att visa er vackra badrum att inspireras av!

Nu ser vi fram att få se hur Ernst kommer pynta badrummet till jul – för visst sa han att det kommer en uppföljare till detta ‘Sommar med Ernst’ på Esters Gård? Vi är nyfikna.

Foto – allt är skärmdumpar från Tv4 Play.

3 Comments

 • Ser att ni kommenterat Ernst tidigare projekt. Såg på TV igår när han gjorde ett badrum med delvis kaklat golv och målad träpanel på väggar (även tak tror jag).
  Är träpanel på väggar godkänt enligt GVK?

  • Hej Anette, ja vi såg det fina vattenhus Ernst byggt och inrett i Sommar med Ernst 2017. Kul med ett annorlunda badrum!

   När det gäller svaret på din fråga om träväggar i våtrum finns det inget svart/vitt svar än tyvärr vad vi känner till. Generellt är branschen överens att man inte bör använda organiska material i våtrum – MEN hur man bör gå tillväga är knutet till det enskilda badrummet, vad ditt försäkringsbolag godkänner samt vilket tätsystem du väljer. Branschreglarna är i slutändan enbart rekommendationer som sen tolkas av din hantverkare och dennes bedömning av ditt badrum. Allt handlar om du som badrumsinnehavare alt. din hantverkare är beredd att ta ansvaret vid ev. problem eller inte.

   Bäst är därför att du kontaktar GVK direkt och hör vad de säger. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.