Sätt kakellist i mässing

Tänker ni som vi – att det de mässingsfärgade detaljerna som lyfter hela det här badrummet? Det tycker iallafall vi!  Det gör så mycket mer vad du väljer för färg på detaljerna i badrummet, än vad många kan ana.  För tänk om detaljerna istället varit i krom, då  hade nog inte vi fått upp ögonen för detta badrum.

HoneyHome-bath

Glaserade kanter på keramiska plattor är inte det lättaste att få tag i nuförtiden. Så för dig som letar specialplattor e.t.c. kan du istället för att ödsla energi på att hitta sådana, välja kakellist i mässing. Perfekt lösning runt ett fönster, badkarskant eller vid en duschvägg som snygg detalj. Tyvärr kan kakellist i mässing fortfarande vara svårt att hitta, men våga fråga i din badrumsbutik!

Kolla in hela hemmet där du även kan bli inspirerad av hur du kan inreda med det nya heta poppismaterialet, plywood.

HoneyHome-diningthroughliving

Foto av Sean Fennessy via The Design Files.

Total
39
Shares

3 comments

 1. Hej!

  Vad gäller för regler/anvisningar för kakellister i nischer och uppbyggnader med kakel/sten för badrum? Måste man ha det?

  Om man inte vill ha iögonfallande lister utan helst ha de att de smälter samman med den sten/kakel man valt, vad finns då att välja på?

  För mig vore det optimala att hitta lister i samma färg som fogfärgen? Eller specialbeställa lister i egen vald ncs-kod.

  Har ni några tips vart jag kan vända mig? Eller tips hur jag ska tänka kring frågan kakellister.

  Tack för bra blogg!
  Jessica

  1. Hej Jessica!

   När det gäller kakellister så är de inget krav utan en förenkling som gör att kakling av ytterhörn sker smidigare. Kakellisten täcker på enkelt sätt de kapade plattornas kant och ger ett tåligare ytterhörn – kakel är annars ett rätt poröst material som är känsligt för stötar m.m.

   Skulle du istället välja bort kakellister så går det givetvis bra – då kan man antingen gera plattorna (dvs kapa 45 grader så de bildar en rät vinkel) eller köpa kakel med glaserad kant. Bägge alternativen sätter högre krav på extra noggrann plattsättning så inte de ojämna väggarna avslöjas för mycket!

   När det gäller utförande på kakellisterna så finns det massvis att välja på som vi nämner här i inlägget. De flesta leverantörer har redan kulörer som matchar de flesta fogfärgerna, annars kan du ju alltid lämna in dina kakellister på lackering till exakt den NCS-kulör du önskar.

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.