Badrum hos modedesigner Altewai

Coola kreativa och inspirerande designers är vi på Badrumsdrömmar alltid svaga för. Det finns inget bättre än att få blicka in hos människor som vågar lite mer, tar lite större kliv och deras inspirerande sätt smittar onekligen av sig.

Så när vi såg att Elle Decoration gjort ett hemreportage hos modedesignern Natalia Altewai (ena halvan bakom AltewaiSaome) bläddrade vi snabbt till badrummet. Vi blev inte besvikna – och fick våra trendspaningar besannade – kolmårdsmarmor är på väg in i badrummen. Precis som vi vill!

badrumsinspiration_gron-kolmardsmarmor_vita-vaggar_foto-andrea-papini_elle-decoration_badrumsdrommar

Genom att ta några kvadratmeter från köket fick de ett mycket rymligare badrum.
– Jag blev nästan chockad över hur mycket några kvadrat 
kunde göra för ett badrum. Nu känns det jättelyxigt.

Vi hade ju gärna velat se mer av badrummet, som vanligt, men det vi ser är fint och stilrent. Extra kul att få se kolmårdsmarmor som är ett pampigt material att jobba med för att sätta stilen.

Snyggt med kopparblandare till och den lyxiga handdukstorken många av er frågat om från detta badrum. Två esteter som tillsammans med en arkitekt jobbat fram alla detaljer och lösningar kan inte bli annat än perfekt!

badrumsinspiration_gron-kolmardsmarmor_vita-vaggar_foto-andrea-papini_elle-decoration_badrumsdrommar_rosa-soffa_le-corbusier-chaise-lounge

Spana in hela hemmet här för mer inspiration och vackra lösningar!

Foto av Andrea Papini via Elle Decoration.

5 Comments

 • Vilket fint badrum! Jag skulle så gärna vilja veta vilket kakel det är hon har på väggarna till kolmårdsmarmorn på golvet?

  • Hej Jessica, det ser ut att vara ett lite rustikt vitt kakel i 7,5x15cm. Finns nog flera olika varianter hos kakelaffärerna som liknar detta. Visa de gärna bilden så kan de säkert guida dig rätt!

 • Hej! Vi ska renovera vårt badrum i huset (byggt 1953) och jag tänker att det skulle passa väldigt bra med kolmårdsmarmor på golvet! Men jag undrar hur tåligt kolmårdsmarmor är och om det klarar rengöringsmedel man använder i badrum etc? Vit marmor blir ju lätt fläckig av sura ämnen. Hoppas ni vet något om detta?

  • Hej Annica, ja visst är det snyggt! När du väljer natursten ska du tänka på att ge den samma kärlek som du skulle ge ett vackert trägolv. Med andra ord rengöring som är anpassad till sten och undvika starka rengöringsmedel med surt innehåll. Är du ute efter att ständigt ha ett skinande perfekt badrumsgolv utan skavanker så är inte sten det material du ska välja, utan ta då istället en klinkers som tål slitage och alltid har samma utseende år efter år.

   Sten är ett levande material med allt vad det innebär – det får en patina med tiden och skötseln ska alltid vara mild för att den ska må bra. Detta gäller alla stensorter i stort sett men i olika grad. Fördelen med kolmårdsmarmor är att dess livliga mönster är ”förlåtande” mot vissa fläckar då de döljs i mönstringen.

   Vänd den till en stenfirma så kan de guida dig mer i just kolmårdsmarmor.

   Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.