Vackra badrum i våningen på Södermalm

Denna stil gillar vi starkt trots att det till synes ”bara” är ett typiskt vitt-med-svart-golv-badrum på Södermalm. Men kollar man in detaljerna så är det något helt annat än ett vanligt badrum. Kompositionen av detaljerna lyfter just det där standard till lite finare, lite lyxigare och definitivt mer genomtänkt som helhet. Detta badrum är vad vi skulle vilja kalla helrätt hösten 2013!

södermalm_badrum_mässing_badrumsdrömmar_2

Klassiskt kakel & klinker

Plattorna på väggarna är de absolut billigaste man förmodligen kan hitta på marknaden och inget man överhuvudtaget höjer på ögonbrynen åt. Till och med fogen är standard ljusgrå.

Det är sättningen med en förskjutning som gör att det händer något utöver vanliga och likaså med det svarta golvet som här är i hexagon (sexkantigt). Detaljer i mässing såsom blandare, dusch och handdukstork är helrätt i denna stil och ger en varm ton mot allt det svart/vita. Detta är perfekt exempel på när budget möter planering och ger mer än det smakar.

södermalm_badrum_mässing_badrumsdrömmar_1

sankt-paulsgatan-35b-stockholm_planritningBadrumsbelysning på spegel

Att låta lamporna komma ut från spegeln är absolut inte avancerat utan ger ett mycket mer exklusivt intryck än om de sitter ovanför eller bredvid spegeln. Sen att ljuset förstärks med hjälp med spegelbilden som bonus är inget man tackar nej till.

Ofta när du väljer en större spegel anpassat efter en vägg får du vända sig till en glasmästare och redan där kan du även be om att få borrat för belysningen som i dessa badrum. Så mer jobb för dig är det knappast!

Lampor med porslinssockel är också något som kommit tillbaka i våra badrum i och med denna industriella stil och finns att hitta i många olika variater. Kolla in utbudet på t.ex. Ifö Electric om du är på jakt efter dessa lampor eller varför inte hos valfritt byggvaruhus under standard lager/utemiljö avdelning.

Olika byggnadsvårdbutiker brukar också ha ett litet sortiment men då för lite större slant. Fördelen där är att du kan hitta både gamla och nya som kan vara charmigare.

 

 

 

 

sankt-paulsgatan-35b-stockholm_lilla-duschen
Mässingblandare från Vola och vitt 15×15.

När vi först hittade denna lägenhet så såg vi inte vid första ögonblicket att det faktiskt var två badrum och en toalett vi tittade på. Där kan man tala om att hålla en röd tråd som är tydlig!

Flera rum – samma material & stil

I den stora våningen finns det även en mindre toalett med dusch (bilden intill) som går i exakt samma stil som stora badrummet. Har du turen att ha två badrum så rekommenderar vi verkligen att försöka se allt som en helhet.

sankt-paulsgatan-35b-stockholm_toalett
Här hade vi gärna sett ett vattenlås i mässing också!

Det behöver inte betyda att de måste se exakt likadana ut, t.ex har du ett rött golv i ena så kanske den färgen får pryda en vägg i den andra etc. Eller om du väljer större format i badrummet och mindre på gästtoaletten. Så svårare än så behöver det inte vara!

Vi såg att lägenheten precis blivit såld nu strax innan vi hann publicera detta inlägg. Är du kanske den lycklige nya ägaren av dessa badrum?

sankt-paulsgatan-35b-stockholm_vardagsrum+kok

Bilder från Per Jansson Fastighetsförmedling.

Total
1K
Shares

12 comments

  1. Hej Jessica!
   Vi vet inte exakt vilket märke det är. Dom flesta badrumsmöbel-leverantörer har denna typ av handfat. Googla på Vägghängd tvättställ så får du upp lite olika och förmodligen hittar du någon storlek och modell som passar dig. Lycka till!

 1. Med inspiration från dessa bilder har jag helt fastnat för lampor som kommer ut ur spegeln! Har köpt ett par från byggfabriken och nu när hantverkarna ska köra igång var de lite förbryllade hur lamporna ska fästas, eller ja hur lamporna går ihop med spegeln. Så. Förstår att man förborrar hål för själva elen men borras sedan lamporna fast i väggen igenom spegeln?

  1. Hej,
   lamporna heter Pin och kommer från Örsjö belysning.
   En av få riktigt fina armaturer godkända för våtrum.
   Hälsningar Linda Näslund, arkitekt för ombyggnaden av lägenheten

 2. Hej!
  Undrar vilken höjd man ska sätta lamporna i spegeln på, har inspirerats o köpt samma lampa men osäker på höjden!
  Med vänlig hälsning, Linn

  1. Hej Linn, det beror lite på vilken höjd du har i tak och på spegeln skulle vi säga. Dessa lampor är ju mer allmänt ljus och därför skulle vi sätta dessa som här över ögonhöjd. Då slipper du bli bländad och lamporna sitter i snygg proportion till spegeln.

   Här ser de t.ex. ut att sitta 3/4 av spegelns höjd. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.