Ljust träslag mot mörkt golv

Mörka stora plattor på golvet (kan det vara 20×80 tro?) med sockel på väggen, avlång brund i duschen och inbyggt badkar. Vita målade väggar och även fronten på badkaret. Hela badrummet andas enkelhet och stilrena material. Både långsiktigt snyggt och kostnadssmart att fokusera budgeten på golvet och möblerna men spara in väggarna.

Visserligen är detta badrum väldigt stort och med ett fönster som de flesta nog drömmer om att få ha i just sitt badrum, men ändå en relativt enkelt badrum att inspireras av! Välj plattstorleken på golvet utifrån ditt badrum och resten faller rätt lätt på plats.

En annan smart sak vi vill tipsa om är att sätta upp duschväggar med frostad del som här – perfekt för er med flera familjemedlemmar som ska samsas om samma tider på morgonen. Lite avskiljt men samtidigt öppet ljust.

Likaså finns här i badrummet en glasbetongdel ovanför toaletten som släpper in ljus till intilliggande rum. Glasbetong är lite tudelande huruvida man gillar eller ogillar dem. Vi kan ibland tycka att de ger lite för satt och tungt intryck då de dominerar mycket i våra ögon. Men på rätt sätt kan de lyfta ett badrum med dess industriella känsla!

Vill du hålla nere på kostnaderna ytterligare i badrummet ska du inte spara in på vägghängda toaletten utan i så fall på inbyggda blandare. Toaletten kommer du älska att städa när den hänger fritt medan duschen kan du lättare kompromissa bort estetiskt. Men sen är vi också lite praktiskt lagda här på Badrumsdrömmar när det gäller städningen…

Fint också att få se badrumsmöbler i ljusare träslag som variation till alla mörka möbler som varit populära nu ett bra tag. Praktiska kommoder med lådor som sväljer mycket förvaring och lätta att hitta bland.

Tips! Om du vill återskapa denna stil kika på vår kategori Hotellbadrum för mer inspiration.

Foto av Tim Bjorn för BoBedre.

Exit mobile version