Badrum i kalksten och borstad stål

Tidlöst, modernt, elegant och klassiskt på samma gång – hur kan ett badrum som uppfyller alla dessa kriterier se ut? Ungefär som dessa snygga badrum i kalksten och sandsten i en vindsvåning på Östermalm. Men misströsta inte, oavsett om du har 37 miljoner eller inte så kan du få till denna stil i badrummet.

Här är tips och råd på vad du ska satsa på och varför, för oavsett budget så finns det detaljer som är avgörande för att lyckas!

Badrummen i denna exklusiva vindsvåning är inredda i kalk- och sandsten och i Master badrum är det en kalksten på både väggar och golv i bad- och duschdelen. Detsamma gäller tvättställen i sten. Utanför är det trägolv som i övriga våningen.

Badrum i två delar för exklusivare look

Redan här är det en viktig detalj i planlösningen som gör att badrummet känns exklusivt, nämligen att tvättställsdelen är separerad och nås direkt från walk-in closet. Genom att dela upp badrummet på detta sätt kan du dels skapa känslan att badrummet är större än vad det är, men också möjliggöra trägolvet.

Tvättställsdelen blir likt ett kök och kringgår då våtrumsklassningen (kök kräver ingen tätskikt på vare sig golv eller väggar) på bra sätt. Smart och effektivt!

Inbyggda blandare för harmonisk känsla

Visst är ”enkelt” kanske inte det första man tänker när man ser detta badrum, men skalar du ner materialen och detaljer så är de inte så många utan snarare mer av samma. Dvs. väggar och golv har samma material ger, tillsammans med det platsbyggda badkaret en enhetlig känsla som du kan återskapa oavsett storlek på badrum. Fönstret ger en ytterligare dimension, men saknar du det så misströsta inte, för även små badrum utan fönster går att få till i denna stil. Kika t.ex. här och här.

Viktigast av allt om du verkligen vill lyckas är att satsa på inbyggda blandare!

Här är alla blandare inbyggda och genomgående i borstad stål som ger diskret look. Det är det som gör stilen lugn och exklusiv – blandarna syns knapp då de är matta samt att allt ”överflödigt” såsom rör, stång, blandare är dolda. Och de fall blandaren är ovanför tvättstället så sitter den direkt på spegel. Snyggt om än mindre praktiskt.spegel

Så vad du än gör så kompromissa inte bort att bygga in rör och blandare. För det är a och o för att lyckas med denna stil – vill du kommer ner i pris så satsa på mindre sten och mer målade väggar istället t.ex.

Nedan ser du planritningarna över de två badrummen, det lilla badrummet med dusch misstänker jag går i samma material och stil men den finns inga bilder på.

Platsbyggd förvaring i svart trä

Det andra badrummet går ljus sandsten och är uppbyggt kring ett stort duschrum med snedtak. Tvättstället är också i den ljusa sandstenen.

Även här är förvaringen platsbyggd och i samma svarta trä (troligtvis ek) som i Master badrum och köket. En detalj jag ofta påpekar är att knyta ihop kök och badrum i möblerna för en enhetlig känsla över hela hemmet!

Svart trä ger en mjukare look än om det är slätt svart så tänk på det om du vill ha mörka möbler men ändå inte hårt. Sen gillar jag även att de valt grepp på lådorna istället för handtag. Snyggt och diskret – tänk bara på att hålla torrt så inte vatten samlas där och med tiden sliter i onödan.

Hamam på nordiskt vis

Denna gång är tvättställsdelen och duschen i samma rum istället för uppdelat som i Master badrum. Här knyts delarna ihop med samma golv utan avbrott och istället är det en glasvägg som delar av dem. Snyggt och elegant att ljuset från takfönstret når in längre.

Väggarna är klädda hela vägen och känslan är nästan hamamliknande med sin lugna sten. En enorm inbyggd takdusch betonar exklusiva stilen ytterligare.

Även här är det avskalat och harmoniskt på många sätt – inte ens hyllor som stör ögat finns. Avsaknaden av förvaring gör att flaskor m.m. inte stör känslan men samtidigt bäddar för stök. Därför funkar en träpall extra bra som detalj då den är både avlastning och mjukar upp det strama.

Nedan ser du ingången till badrummet från ena sovrummet. Våningen har genomgående skjutdörrar som bidrar till att skapa en mer flytande planlösning – en snygg detalj som är värd att plocka upp om du vill att badrummet ska kännas en del av intilliggande rum.

Där ser du också köket med dess svarta inredning på samma sätt som i badrummen. Här kan du se resten av våningen också.

Till sist en liten detalj jag uppskattar – notera att även terassen fått kalksten för att knyta ihop ytterligare. Så även fast du kanske inte springer och köper denna vindsvåning nu, så hoppas jag att du fått lite tips på hur du kan skapa din egen oas hemma iaf.

Foto från Lagerlings.

Total
8
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.