Underbara badrum på Ett Hem

För dig som älskar inredning och att resa, är det omöjligt att ha missat det vackra lilla hotellet på 12 rum som har det enkla namnet ‘Ett Hem’. Stilmässigt perfekt komponerat inredning under ledning av Ilse Crawford, London, där hon skapar ett maximalt lyxig atmosfär som ändå känns som hemma. Eller som du önskar att hemma var med servicenivå utöver det vanliga – och inte minst badrum som alltid är inbjudande och snygga!

Ett Hem öppnades 2012 i ett ståtligt tegelhus i Arts & Crafts anda (föregångaren till jugend) från 1910 i Lärkstan, Stockholm. Huset var tidigare ett just privat hem och den andan har varit röda tråden i allt som hotellet står för idag. Här har vi samlat alla badrummen som garanterat kommer få dig inspirerad.

badrum-inspiration_kalksten-massing_ett-hem_dubbelrum_badrumsdrommar

badrum-inspiration_kalksten-massing_ett-hem_slitet-trä_badrumsdrommar

Badrummen på Ett Hem är olika för att följa upp rummens olika karaktär och stil, men materialvalen är samma och knyter ihop allt på mycket elegant sätt. Det är natursten i form av juramarmor (kalksten) eller carraramarmor, mässing och milda toner av varm ljusgrå.

Detaljer i slitet trä och vitt följer upp denna lugna känsla och ger badrummen en touch av wabi sabi som vi allt mer uppskattar att se inom inredning.

Färgskalan är signifikant för Ilse Crawford som alltid jobbar med mild palett av naturfärger. Något som verkligen håller över tid och gör att stilen hålls ihop även när du slänger in accenter i detaljer och möbler. Hon är ett proffs utan dess like och vi älskar att se hennes verk.

Vi misstänker att det inte bara är vi som blivit inspirerade av materialvalen. För visst påminner dessa två små badrum om badrummet ovan i färgskala och materialval?

För om du önskar få till denna stil så ligger allt i rätt nyanser av färgerna och att hålla dig till få materialval som knyter an dessa. En greige-nyans är alltid tacksamt att jobba med då – spana in t.ex. Farrow & Balls olika nyanser för de har gjort den stora förberedelsen åt dig redan!

badrum-inspiration_kalksten-massing_ett-hem_deluxe-dubbelrum_badrumsdrommar

badrum-inspiration_kalksten-massing_ett-hem_suite_badrumsdrommar

Drömmer du också om ett fristående badkar i sovrummet? En knepig fråga så innan du gör det hemma, kom ihåg att det sätter rätt hårda krav för att fungera bra i praktiken. Främst ventilationen men också fuktrisken. Men inget är omöjligt så ta hjälp av skickliga hantverkare så går det mesta att lösa!

Minns du detta hem som också hade badkar i sovrummet?

badrumsinspiration_ett-hem_badrum-massing-tvattstall-benstallning_foto-Paul-Massey_badrumsdrommar_ihop

En annan detalj vi börjar se allt mer i svenska badrum är det inbyggda badkaret med ovanliggande stenskiva som nedan. Detta är rätt vanligt i amerikanska hem men här i Sverige har vi inte haft det så mycket förut.

Att på detta sätt rama in badkaret gör att du både döljer och samtidigt framhäver det. Ramen av sten gör att badkaret verkligen känns som en pjäs och fokus ändras från den vita emaljen till själva lyxiga badkänslan. Plus att du själv kan styra hur breda kanter för avställningsyta du önskar, vilken är snyggt att t.ex. ta tillvara en större nisch för badkaret. Viktig att tänka på är att placera en inspektionslucka så att du kan nå avloppet vid behov – den kan med fördel göras dold om du verkligen vill ha det stilrent.

Perfekt detalj att plocka in om du väljer att jobba med tydlig natursten på väggarna och inte vill att bryta helhetskänslan!

badrum-inspiration_kalksten-massing_ett-hem_junior-suite_badrumsdrommar

badrumsinspiration_ett-hem_kalksten-badrum-massing_styling-lotta-agaton_foto-magnus-marding_badrumsdrommar

Ansvarig för genomförandet var Landström Arkitekter – kika på deras sida för mer bilder från Ett Hem. Missa inte ”utedasset” som vi tyckte var en smått oväntad detalj…

Nedan ser du några av de sociala delar på hotellet och här kan du även få en liten guidad tur in i denna vackra värld!

interior-salong_ett-hem_badrumsdrommar

interior-oppen-spis_ett-hem_badrumsdrommar

exterior_ett-hem_badrumsdrommar

Foto av Magnus Mårding för Ett Hem och foto av Paul Massey för House & Garden.

2 Comments

 • Vi skall renovera vårt badrum. Vill gärna ha kalksten eller marmor på golvet . Hört att det kan vara känsligt att ha i duschen. Hur är det egentligen? Verkar ju ändå som många väljer detta.
  Vänligen
  Christina

  • Hej Christina!

   Visst är det snyggt?! Ja det stämmer att natursten är känsligare än keramiska plattor – du kan jämföra sten med trä (och andra naturmaterial) när det gäller underhåll – de ger mycket charm till rummet men kräver kärlek tillbaka för att må bra.

   Kalksten är en ”mjukare” sten än t.ex. marmor och kan därför dra åt sig fläckar från schampo m.m. Men precis som med trä, ger patina stenen en vacker känsla och tillsammans med dess naturliga mönstring kommer dessa ev. fläckar synas rätt lite. Städa den med milda rengöringsmedel som såpa och undvika starka kemikalier som kan missfärga och skada stenen (detsamma gäller hårfärg t.ex.), så kommer den må bra. Så vi tycker att du absolut kan våga dig på kalksten!

   Passa även på att impregnera fogen i samma veva så kommer golvet se fint ut länge – för det är annars första smutsstället som syns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.