Trendspaning – sätt kakel på diagonalen!

Rakt, halvförband, fallande längder, storleksmix osv – det finns massor av olika mönster att sätta kakel och klinker i. Lägg till att du dessutom kan rotera dessa mönstersättningar och vips blir varianterna ännu fler!

Den senaste, diagonalen, vi börjar se allt mer och börjar själva bli sugna på är rak sättning av kakel på diagonalen. Dvs. att sätta plattorna i raka rutmönster men vrida allt 45 grader för ett mer ”växande” intryck. Så tror du att kakel på diagonalen är 1990-tal och så ”fel”? Tänk om för nu dyker det upp allt mer på både väggar och golv. Från galet vågade badrum till subtila klassiska i natursten – diagonal sättning är åter populärt.

Här är ett verkligen annorlunda badrum fotograferat av vår favorit Tekla Evelina Severin (som alltid lyckas ge färg en extra dimension) – njut och häpna av denna färgbomb till hem!

bathroom-inspo_badrum-inspiration_rosa-turkos-ljusblå_kakel_diagonal-sättning_photo-Tekla-Evelina--Severin_via-Sign-Unseen_rund-spegel_badrumsdrömmar_3

Detta badrum är designat av- och hemma hos Daniel Heckscher, inredningsarkitekt på Note Design Studio. Så kanske inte så konstigt att han vågar ta ut svängarna utöver det vanliga!

Här är det enkla vita 15x15cm kakel på diagonalen med gul fog. Det diagonala rutmönstret som bildas ge er mer ”oändlig” känsla då mönstret inte har en tydlig början eller slut som en vanlig sättning får. En annorlunda känsla som du med fördel kan ta tillvara i mindre utrymmen där du då slipper se stumpar av plattor som avslöjar väggarnas begränsande mått.

Vågar du inte köra färgglad fog eller vill ha ett mindre markant rutmönster, så kan du välja vit fog som ändå kommer ge ett spännande intryck men betydligt mer diskret.

bathroom-inspo_badrum-inspiration_rosa-turkos-ljusblå_kakel_diagonal-sättning_photo-Tekla-Evelina--Severin_via-Sign-Unseen_rund-spegel_badrumsdrömmar_4

I detta hem räds ägaren varken för färger eller för mönster – snyggt (och praktiskt) tycker vi med klinker i fiskbenssättning i hallen utanför badrummet som knyter ihop på udda sätt. Mörka fogen kompenserar för att varje hårstrå syns på den vita plattan.

Och hatten av för rosa kakel på hallväggar med röd fog!

bathroom-inspo_badrum-inspiration_rosa-turkos-ljusblå_kakel_diagonal-sättning_photo-Tekla-Evelina--Severin_via-Sign-Unseen_badrumsdrömmar_2

Sist men inte minst – är du sugen på färg men inte våga jobba med färgglada kakelplattor på väggen? Då ska du satsa på att måla snickerierna. Måla dörren och dörrfodret i någon fin färg. Kör antingen någon av de miljoner skitiga pasteller som finns överallt eller en mer sober grafisk mörkgrå/svart kulör som skapar drama. Enkelt att måla och måla om när du tröttnat!

Vi gillar ju att se ton-i-ton färgerna där väggen och snickerierna är gärna i samma som här nedan.

bathroom-inspo_badrum-inspiration_rosa-turkos-ljusblå_kakel_diagonal-sättning_photo-Tekla-Evelina--Severin_via-Sign-Unseen_rund-spegel_badrumsdrömmar_6

Foto av Tekla Evelina Severin via Sight Unseen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.