3 spegelväggar vi älskar i badrum!

Denna otroliga härliga lilla detalj som gör att det både känns större, ljusare, högre, bredare, skapar illusioner och en oändlighet av positiv inverkan på badrummet. Ja, visst är det spegel vi pratar om.

Här kommer tre badrum som låtit spegeln ta plats på olika sätt. Snyggt och mycket inspirerande tycker vi!

hemnet.vasastan.östermalm

Dubbelt så stort med spegelvägg

I detta badrum får spegel en enorm plats och gör det annars trånga utrymmet mellan badkaret och kommoden till luftig illusion. Extra snyggt är också att på andra sidan så är det en glasvägg som blir ytterligare optisk illusion. Fiffigt och coolt!


9c594040da0886d6407f4d3cb2970c26

Belysning direkt på spegel

Stora speglar gör onekligen mycket för ett badrum. Men en klurig sak som stora speglar innebär är att de täcker utrymmet för placering av badrumsbelysning. Då är en bra lösning att helt enkelt sätta belysningen ovanpå spegeln och genast blir intrycket lyxigt á la hotellbadrum!

skeppsholmen_filippak_badrum2


annahepferdesignscom

Spegel som mittparti i badrum

Ibland, som i detta snygga toaletten ovan, vill man visa väggarna lite extra och då är det snyggt med en spegel som går från vägg till vägg men lämnar en bit till tak. Extra snyggt är det att ta tillvara den biten och placera som här en badrumsbelysning som detalj.

Eller som i badrummet nedan, låta spegeln följa kakelplattornas mått och bli en del av foglinjerna. Här har man t.ex. valt att limma upp spegeln i nivå med kaklet och låta det ha en höjd motsvarande tre plattor. Balanserat och harmoniskt i ett badrum som annars har den cerise duschväggen som blickfång!

per-jansson-fastighetsformedling2


svart_stenskiva

Bonusbadrum

I badrum som har snedtak är det ibland omöjligt att vettigt få in ett spegelskåp eller ordinär spegel utan att det ser inklämt ut. Då är måttbeställt över en hel nisch bästa lösningen som i detta badrum!

PS. Detta är vårt 240:e inlägg här på badrumsdrömmar! Hoppas ni gillar det vi hittills visat er.

Klicka på bilderna för att se respektive badrum mer! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *