Hexagon som format på Läderfabriken

Hexagon- och oktagonplattor har blivit otroligt hett igen i badrumsvärlden senaste åren. Formatet får en att titta till en extra gång för att skåda det vackra formatet som ger en strikt grafisk känsla och som passar utmärkt ihop med vanliga 15×15 plattor. Här har de vita plattorna fått en förskjutning och satts med mörk fog som bryter av mot den vita. Här är bilder på badrummen från Läderfabriken.

Enkla snygga badrumsmöbler som håller samma färgskala gör det enkelt att plocka in vackra färgade handdukar och charmiga burkar som förvaring. Smart att limma upp en trälist med knoppar. Därmed får du bra avhängningsytor utan att punktera tätskiktet för mycket.

Nedan är flera badrum ritade i 3D från projekteringen av Läderfabriken:

laderfabriken_badrum-litet-dusch

laderfabriken_badrum-stort

laderfabriken_badrum-litet

Vad säger du? Gillar du hexagonformatet eller är det bara ett rörigt inslag? Läderfabriken har onekligen blivit ett av våra mest populära inlägg här på bloggen så vi tolkar det som att ni gillar det.

Översta bilden från Alexander White fastighetsmäkleri och övriga från Läderfabriken.

SaveSave

Total
1K
Shares

15 comments

  1. Hej Johan, det är lite svårt för oss att svara på eftersom det är ett stort bygge som har upphandlat material själva. Kolla med kakel- & klinkerbutikerna så har de säkert ett svart oglaserat klinker som liknar dessa. Väggarna är vita utifrån vad vi ser och fogen borde vara mellangrå eller mörkgrå. Lycka till och hör gärna av dig så vi får kika på ditt eventuella badrumsprojekt!

 1. Hej igen,
  Jag undrar var man kan köpa den runda spegeln, lampan och den lilla hyllan som finns ovanför tvättstället i bilden för läderfabriken?
  Med vänlig hälsning,
  Johan

  1. Hej Johan, den runda spegeln är rätt lik den Hay har släppt för ett tag sen. Lampan är nog en utebelysning och finns liknande bl.a. hos Kulturbelysning. Hyllan kan du nog hitta lite varsom. Håll ögonen öppna hos badrumsbutiker så borde nog de ha något liknande. Lycka till!

 2. Hej!

  Vi håller på att bygga hus och har kommit till den roliga delen med att planera badrum! Jag har tänkt mig att göra vårt ena badrum ganska enkelt och lite industriellt med svart hexagonklinker (vita fogar) och vita 15×15 plattor på väggarna, satta i förband (svart fogar). Som pricken över i:et hade jag velat ha svart blandare till tvättstället samt en svart takdusch, men det verkar oerhört svårt att hitta! Den enda hyfsat snygga takdusch jag hittat är Color Line från Duschbyggarna, men då hittar jag ingen passande blandare till tvättstället.

  Kan ni snälla hjälpa mig?

  Om det absolut inte finns är jag inne på rå mässing eller betong, vad tror ni?

  Stort tack på förhand!

  Vänliga hälsningar
  Paula Lindström

  1. Hej Paula, låter som du är ganska klar med vad du vill ha! Även om vi starkt skulle avråda dig från vit (eller så skarp kontrast snarare) på svart klinkers. Blir lätt lite mönster på mönster att både golv- och väggrutorna syns så skarpt. Och inte minst för vit fog på golv blir smutsig lite väl snabbt.

   När det gäller svarta blandare har vi inte riktigt koll på vilka som har det idag, men vet att Tapwell haft det tidigare i sitt sortiment. Kolla med dem!

   Lycka till och skicka gärna bild när allt är klart!

 3. Haha, ser nu att jag skrev betong! Menar förstås brons, hade visst redan börjat tänka på andra inredningsdetaljer. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.