Hur du döljer tvättpelare snyggt!

Många har vi fina badrum som måste också rymma de mindre snygga tvättmaskinerna. Hur du än vrider och vänder så är det svårt att få de vita, allt för ofta, plastiga* och trista maskinerna att smälta in snyggt. Känner du igen problemet?

*Psst! Alla tvättmaskinstillverkare – vi vill ha maskiner snygga nog att visa upp!

Därför tycker vi om denna nya trend som börjar dyka upp allt oftare i nybyggda lägenheter – nämligen att redan från start avsätta plats där tvättpelare är integrerad och dold bakom snygg förvaring. Äntligen!

badrum-inspiration_snickerier-tvattpelare_tvattstall-benstallning_industrigatan_foto-alexander-white_badrumsdrommar_900px

Vi gillar detta enkla och snygga badrum som känns harmoniskt tycker vi med sin gråa mosaik. I detta badrum är egentligen alla inredningsval gjorda för att tvättstället med benställningen i valnöt ska få första plats. En detalj som också tar ögonen bort från det stora högskåpet som står närmast dörren och gömmer både tvättmaskinen och torktumlaren.

För som vi sagt, och fortsätter säga, är att inslag av trä kan mjuka upp vilket grått badrum som helst!

Så hur gör du för att få till tvättpelare såhär snyggt? Det är rätt enkelt – knepet är att hitta ett högskåp i rätt mått på bredden som du modifierar lite. Eller varför inte platsbygga utifrån ditt badrumsförutsättningar så blir det perfekt från början. Dessutom behöver inte det bli dyrare.

Att tänka på när du bygger in tvättpelare i badrummet:

 • Välj en plats i badrummet som gärna står en bit bort från duschen för att slippa direkt vatten på skåpet.
 • Tvättmaskin och torktumlare behöver el så planera in detta från scratch om du kan – i annat fall kontakta behörig elektriker för att se över möjligheterna till att dra el utanpå till den plats där du vill ha tvättpelaren. OBS! Gör detta innan du sätter igång att bygga för det är inte säkert att elen kan dras hur frikostigt som helst.
 • Se till att bygga maximalt – låt med fördel skåpet gå hela vägen upp i tak för en mer stilren känsla och få bort själva ”skåpkänslan”. Hörnplacering som i detta badrum är att föredra!

badrum-inspiration_snickerier-tvattpelare_tvattstall-benstallning_industrigatan_foto-alexander-white_badrumsdrommar_1250px

Om du väljer att gömma tvättpelare i köpt högskåp så tänk på detta;

   1. Se till att högskåpet du köpt inte  är för tätt utan att luft kan cirkulera runt och bakom maskinerna (här har man satt dörren på enbart en ”stump” som är skruvad i väggen och är helt utan bakstycke).
   2. Placera yttre skåpsväggen på distans mot golvet (dels för att kompensera fall men också för att skåpet inte ska stå i ev. vatten).
   3. Våga måla det i snygg kulör istället för vitt! Här har man valt en mild gråton som snyggt matchar badrummets mosaik och ger betydligt elegantare look än om det varit ”standardvit”.
   4. Slutligen  – välj ett snyggt beslag som pricken över i:et!

Nedan ser du resten av hemmet som går i lugn ton och luftig känsla med lite vågade accenter här och där. Precis så som du kan tänka när du inreder ditt badrum – fokus på det stora, lura bort ögat från det ”fula” och piffa till med det lilla.

badrum-inspiration_snickerier-tvattpelare_tvattstall-benstallning_industrigatan_foto-alexander-white_badrumsdrommar_vackra-fonster

Foto från Alexander White.

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

Total
7
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.