Inspirerande badrum på Norrtullsgatan 22

Vi fortsätter på att visa badrum med marmor på olika sätt. Detta badrum finns i en vacker våning som verkligen tagit fasta på klassisk design och mild nordisk färgskala med träslag som verkligen andas tidlös lyx.

När vi såg badrummet första gången föll vi för den flödiga och pampiga marmorstenen som är rätt ovanlig att hitta i svenska hem. Kontrasten mellan svart och vitt samt marmoreringens oregelbundenhet är nog så långt ifrån den lugna vita carraramarmorn vi sett överallt nu. Äntligen en kaxig sten som går i vitt/svart/grått!

Detta master badrum är egentligen inte så stort men mycket tack vare att de valt bort förvaring upplevs som större. Utan tydliga möbler så syns golvet maximalt vilket bidrar till luftigheten i badrummet.

Detaljerna är gammaldagsa och fått stå tillbaka till förmån för fondväggen. Ett bra knep att tänka på om du vilja skapa effekt men ändå hålla det klassiskt. Tydligast är då att sätta tonen med tvättställets form, här på pelare, och med detaljerna kring det. Här blir den ovala spegeln och lampetterna på vardera sida till fin inramning som mjukar upp det vita och grafiska i badrummet.

En annan sak som egentligen är ovanlig är vitt 20x20cm kakel i rak sättning som oftast känns tråkigt och förutsägbar, men här till denna marmor blir en snygg komplettering. Badkaret är inbyggt och klätt med samma kakel som väggarna med en grå fog som ger lagom kontrast mot kaklets vithet.

Sist men inte minst – duschdraperiet! Enkelt vitt men med en bårdrand som ger det en Art Deco flört värdigt en skådespelerska i Hollywood – för visst känns detta badrum lite 1920-tal i New York och påminner om detta badrum?

Det mindre badrummet med dusch är istället satt med vitt 15x15cm kakel och schackrutigt golv som blickfång. Här är det en sockel samt fris runtom som dessutom ramar in den diagonala sättningen ytterligare. Här har du ett badrum som valt schackrutigt utan sockel eller fris runtom – vilken är din favorit?

Nedan ser du hur våningen ser ut i övrigt – extra kul att få se hur klassisk elegans med en trist kan se ut. Fler bilder hittar du här!

Rött lackerad vägg som verkligen sticker ut och ändå snyggt följer upp stilen i rummet. I hallen skymtar ytterligare ett schackrutigt golv, men denna gång i kolmårdsmarmor och carrara på diagonalen med fris runt om.

Klassiskt behöver absolut inte betyda tråkigt och vi hoppas du fått bevis på det här!

Foto från Alexander White via Bang Interiors Helsinki.

Total
14
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.