Italiensk färgstark badlyx i Paris

Detta är ett hem utöver det vanliga – och givetvis med att badrum som verkligen triggar igång vår fantasi. Mixen av modernt, tidlöst, supertrendingt och elegant 1930-tal är precis i vår smak just nu!

Våningen i Paris är ritad av UdA Architetti, som gör hem och interiörer som har den tydliga italienska känslan av jetsetlyx som är trendig just nu. Denna gång har de tagits sig an hemmet som tillhör Isis Colombe Combréas (redaktör på trendiga inredningstidningen MilK) och hennes sambo Karel Balas (fotograf) samt deras två barn och där skapat riktig badlyx.

badrum-inspiration_bathroom_uda-architetti_paris-1930-tal_photo-karel-balas_rund-spegel_svart-blandare_badrumsdrommar_2

Detta badrum med öppen ingång från sovrummet är en perfekt studie i vågade färger som tar för sig. Inte idealt för svenska regler men vi väljer att här inspireras av materialvalen och mixen.

Här är alla senaste trender samlade; perforerad stålvägg, stol i sammet (it-stolen Platner från Knoll som numera syns ”överallt”), svarta blandare, matta porslinsskålar, rund spegel och färgstarka möbler med detaljer i mässing.

Med andra ord ett badrum i perfekt kombo för dig som vill ha ett modernt badrum men som ändå känns lyxigt och klassiskt istället för minimalistiskt enkelt.

badrum-inspiration_bathroom_uda-architetti_paris-1930-tal_photo-karel-balas_rund-spegel_svart-blandare_badrumsdrommar_1

Minns du vår trendspaning för ett tag sen på temat ”Midnatt, åska och storm i badrum” där vi visade vackra mörka blå toner att plocka in i badrummet?

Här är precis denna vackra färgskala med i bägge badrummen och nedan är en mörkare variant i den andra badrummet. Snyggt sätt att betona en nisch elle avvikande vägg och göra den till detalj!

I detta badrum har de istället valt att bygga in tvättställsblandaren och gjort det i snygg svart & mässing mix för att ytterligare fånga upp mässingen. Istället för tvättskål har de här valt ett underlimmat tvättställ till svart bänkskiva. Egentligen rätt enkla saker men där mixen och den eklektiska tonen gör badrummet till så mycket mer än ”vanligt”.

Värt att tänka på hur just den blandning du gör kan påverka hela badrummets känsla!

Nedan ser du del av sovrummet och här kan du se hela hemmet!

badrum-inspiration_bathroom_uda-architetti_paris-1930-tal_photo-karel-balas_rund-spegel_svart-blandare_badrumsdrommar_interior

Foto Karel Balas för Marcante Testa via Trendland och Yellow Trace.

SaveSave

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.