Gråblått badrum med vackra snickerier

Många är rädda för de lite kallare nyanserna i ett badrum, för de påverkar vår sinnesstämning och även vår hud som läser undermedvetet av färgernas våglängd. Så att du fryser lättare i ett blått rum är inte inbillning.

Här har vi däremot ett exemplariskt badrum som visar att det absolut inte behöver kännas kallt och kalt bara för att det målat med en färg åt en den blå nyansen. De snirkliga snickerierna tillsammans med rätt belysning, ger en ombonad känsla som känns både ljus och fräsch.

badrum-inspiration_ljusblått_foto-Sean-Litchfield

badrum-inspiration_ljusblått_foto-Sean-Litchfield_2

Som du ser är det väldigt många olika material och färger i detta badrum. Det finns absolut inte några oskrivna regler om hur många färger du kan använda utan att det blir fel eller rätt, utan det handlar snarare om att hitta rätt nyanser och hur du använder dessa på rätt sätt.

Här är kommoden är förmodligen platsbyggt och målad i samma nyans som väggarna. Vi skriver ganska ofta här på bloggen som tips, på Instagram och på Facebook, är att bygga din egen kommod av gamla möbler.

Kolla in detta inlägg, eller inlägget från ”Sommar med Ernst” där ett gammalt skrivbord från vinden får en förvandling.

badrum-inspiration_ljusblått_foto-Sean-Litchfield_3

badrum-inspiration_ljusblått_foto-Sean-Litchfield_4

Vi tycker det är ett fantastiskt badrum och att fler sekelskiftesbadrum borde se ut så här. Det är inte heller några problem med att hitta keramiska plattor som ser ut som spegelpanel och snygga lister.

Vi har tidigare gjort ett inlägg om färgers påverkan i badrummet. Som du kan läsa mer om här.

Foto av Sean Litchfield.

Total
116
Shares

2 comments

 1. Behöver hjälp med förslag på stenskiva med infällt tvättställ till badrum. Har ni tvättstället och fäller ni in tvättstället i skivan är det ett plus. Vad skulle det kosta. Längden på skivan är ca.1500mm. Tvättstället skall sitta mellan 150-200 från vänster sida. De två hörnen som sticker ut skall ha en större radie, kanske 100mm. Naturligtvis skall ett hål för en blandare också finnas, kanske även blandare är något ni kan bistå,med?
  Är det något ni skulle kunna hjälpa till med? kostnad samt leveranstid är av stor vikt.

  Ser fram emot ett snabbt svar
  mvh
  Christer Norgren

  1. Hej Christer, vi är endast en inspirationsblogg så dessvärre säljer/tillverkar vi inget annat än inspiration! Vi skulle rekommendera att du kontaktar en stenfirma som kanske kan hjälpa dig med din fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.