Wabi Sabi i badrummet

Du kanske har hört talas om Feng Shui, läran där man förenklat kan förklara som läran om hur man inreder rum utifrån energiflöden som finns. Wabi Sabi är en annan lära och filosofi som är kopplad till inredning. Det är stilen där formspråket både är enkelt, elegant och med dova ljusa färger. En rofyllt miljö med saker tillverkade från naturen. Produkter med kvalité som ger en lång livslängd så att vi på så sätt sparar naturens resurser.

normcph_wabisabi-bad2

Kärnan i Wabi Sabi är att föremålen laddas med historia i takt med att de slits och på så sätt inger de ett lugn som ska respekteras och inte förkastas till förmån för nya ”rena” och oanvända saker. Ofta kan stilen den förväxlas med Shabby Chic men det är egentligen så fel det kan bli, den senare är enbart kommersiell med nytillverkade saker som fått en look av användning, medan Wabi Sabi är inte bara väldigt snyggt utan även helt i linje med vår tids ekologiska strävan som växer allt mer. De är två olika saker beroende på hur hängiven och hardcore man är i sitt hem.

normcph_wabisabi-bad3

Detta badrum är ritat av danska NORM visar en tolkning av Wabi Sabi i form av känslan i rummet.

För att få den dova och lugna känslan i badrummet, rekommenderar vi att du väljer en matt yta på väggar och möbler – oavsett om det är målat eller plattor. Du får då en mjukare ton på reflektionerna från belysning och ger ett mjukare ljus. Försök skala av alla onödiga detaljer som kan sticka ut och störa lugnet. Välj en kommod med push-open funktion så slipper du synliga handtag och ett avskalat intryck. Sätt en enkel stor spegel över väggen som ger få avbrott på ytan. Den kommer ge både ljuset och känslan av luftighet.

normcph_wabisabi-bad4

Foto från Norm CPH.

Total
11
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.