Badrum på Chalet Gstaad

Snart är det sportlov och vad passar då bättre än att visa upp en lyxig sportstuga i schweiziska Alperna? Eller snarare – vi spanar in badrummen där vi helst vill spendera våra dagar på sportlovet.

Denna ‘chalet‘ i Gstaad, Schweiz, är ritad av Ardesia Design och är klassiskt inredd med mycket rustigt trä, rutiga ullfiltar och dyra viner i vinbaren. Men bäst av allt är att badrum på Chalet Gstaad går i samma stil med det ruffiga träbalkarna och den rustika känslan. Precis som vi tycker det borde vara i varje hem och stuga!

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_9

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_7

Här i denna lyxiga sportstuga är det mycket trä i badrummen, och som vanligt rekommenderar vi att du istället väljer klinkers med träkänsla som plockar denna stil. Numera finns snygga ruffiga träimitationer som skiftar vackert i färg. Välj en ljusare och ”snällare” variant på golvet för att plocka upp intilliggande trägolv och en hårdare variant på väggarna som ger mycket karaktär.

I dessa badrum som är det moderna linjer på porslin och blandare, ett snyggt sätt att uppdatera det klassiska furuflörten utan att frångå husets stil för mycket. Alla blandare är inbyggda och lösningarna är platsanpassade med hyllnischer och praktiska avställningsytor. Ett bra sätt att skapa en mer social stämning i badrummet där du känner dig välkommen att slägga av dig skidkläderna och packningen där du känner för det.

Lite tvärtom hemmets badrum där du kanske vill ha ordning på daglig basis och ”var sak har sin plats” – här är det semester, du vill komma hem från backen och ta ett bad. Inte fundera på tvättstugans bokning i samma veva. Städa gör väl alla ändå samma dag man åker hem, eller?

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_5

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_8

Vi gillar lite extra hur alla hyllnischer är belysta även i badrummen. En elegant detalj som verkligen gör badrummen lite lyxigare. Inte synliga led-skenor som lämnar pluppljus utan en diskret belysning som framhäver en snygg detalj som hyllnischen faktiskt är.

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_6

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_10

Alla badrum i denna lyxiga sportstuga går inte i trä, utan vissa är i betong och kalksten som tuff kontrast mot det traditionella. Materialvalen kanske känns som en krock i stil, men vi tycker det är snyggt sätt att bryta och göra lite oväntade stilmixar. Inte minst är det snyggt för det påminner oss mycket om detta hamamliknande badrum vi visat för länge sen (som också är i ett gammalt timmerhus!).

Att det ser råkar finnas en lyxig ångbastu i denna chalet blir vi inte alls förvånade över!

Badrum på Chalet Gstaad ritat av Ardesia Design.

Chalet Gstaad

Badrum på Chalet Gstaad ritat av Ardesia Design.

En snygg detalj som ändå mjukar upp dessa betongbadrum är att taket ändå är ruffigt med synliga timmer. Det ger både värme men knyter också snyggt ihop med rummet utanför. Varför ska egentligen badrum alltid ha vita tak? Det tycker vi är dags att omvärdera!

Badrum på Chalet Gstaad ritat av Ardesia Design.

Sist men inte minst – noterade du de kantiga vattenlåsen i krom? Lova oss att inte glömma de snygga detaljerna. Synligt vattenlås i vit plast är big no-no i ett snyggt badrum. Speciellt inte nu när du kan få vattenlås i både mässing, koppar, rosé etc.

badrum_lyxsportstuga_gstaad_Ardesia-Design_exterior

Foto från Ardesia Design via Homedsgn.

Total
25
Shares

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.