Litet badkar i ljust badrum

Några av de vanligaste frågorna och funderingarna är 1) var kan jag hitta ett litet badkar? 2) kan jag få in ett badkar i litet badrum? Det är inte så svårt som man tror.

Den yta som det behövs för att kunna duscha kan du utgå från att den ska vara samma som mellan ett par glasväggar. Många moderna badkar har ett bra djup som gör att du inte behöver sitta för grunt och frysa med halva kroppen ovanför vattenytan. Numera finns det flera varianter att få tag på och bygger du in det smälter det väldigt fint i badrummet också som i denna somriga lägenhet.

litet-badkar_slitet-trä_skjutdörr_badrum_inspiration_badrumsdrömmar_1

Det enda som är lite negativt med små badkar är dessvärre att de inte är billiga, utan kan till och med kosta några slantar extra jämför med standardmåtten 160-180cm. Fast å andra sidan kan det verkligen vara värt det i slutändan, när sommaren är över och den kallar årstiden är här. Finns det något som då kan kännas lyxigare än att få krypa ner i ett varmt bad och koppla av efter en lång arbetsdag?

litet-badkar_slitet-trä_skjutdörr_badrum_inspiration_badrumsdrömmar_2

litet-badkar_slitet-trä_skjutdörr_badrum_inspiration_badrumsdrömmar_3

Detta badrum finns i en liten 2:a i Sydney. Det verkar som vi ständigt fastnar för Australien i våra badrumsdrömmar…

Foto av Terence Chin via Share design.

SaveSave

SaveSave

Total
774
Shares

3 comments

  1. Vilken bra sida ni har – älskar den. Kul artikel om små badkar. Tänkte passa på att tipsa om just små badkar som vi dedikerat en hel sida åt. Badkar som finns från 140 centimeter och uppåt och också avsmalnande badkar som är lite ovanlig men ack så fiffiga.
    Alla dessa små badkar finns på http://www.langenfeld.se/sma-badkar

    1. Just dessa mått är tyvärr knepiga – kika på sittbadkar alt. på byggnadsvårdsbutiker som har restaurerade gamla badkar som ibland finns i små udda mått. Ett annat alternativ är att helt enkelt platsbyggs ett eget som du klär i. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.