Excentriska badrum på Dorsia Hotel

Detta är något utöver det vanliga vi sett i hotellväg! Dorsia Hotel är inrett med en stil som får oss att tänka på Moulin Rouge och teatraliska kulisser med sin excentriska inredning. En ombonad känsla från husets röda fasad på Trädgårdsgatan i Göteborg ända in till de magnifika badrummen med en överflöd av Designers Guild textiler i sammet och plysch.

badrum-inspiration_guld-turkos-mosaik-lyxigt_hotel-dorsia-goteborg_badrumsdrommar

Detta hotell är som en sagovärld man aldrig vill checka ut från där excentriska badrum är klädda i mosaik med olika metalliska färger blandat blandat med både guld och silver. Det som gör badrummet till något extra är just att man låtit mosaiken ta plats. Det är inget som konkurrerar med den om uppmärksamhet och just det gör intrycket storslaget och vågat. Krocken mellan futuristiskt och jugendstilen blir här klockren tillsammans.

Badrumsinredningen är platsanpassad med carraramarmor ovanför tvättställen på benställning och duschen är rund. Något du kanske skulle våga nästa gång? Den görs av byggskivor i armerad frigolit som sågas och böjs till önskad form. Faktiskt inte alls så omständligt som det låter och minst sagt effektfullt!

badrum-inspiration_rosa-cerise-guld-lyxigt_hotel-dorsia-goteborg_badrumsdrommar

badrum-inspiration_guld-mosaik-lyxigt_hotel-dorsia-goteborg_badrumsdrommar_double-room

Det händer att gäster som kommer in tror att de gått fel. De blir stående, lätt villrådiga, och undrar om de hamnat hemma hos en excentrisk dam under början av förra seklet.

Så beskriver hotellet själva på sin hemsida känslan Dorsia Hotel ger besökarna. Både kul och kusligt kanske, men onekligen läckert.

badrum-inspiration_guld-rod-mosaik_lyxig-dusch_hotel-dorsia-goteborg_badrumsdrommar_1

Vi misstänker att mosaiken kommer från italienska mosaikföretaget Sicis (som även beklätt guldentrén på Casino Cosmopol i Stockholm). Ett annat tips på vacker mosaik är Mosaic Sweden med sitt stora sortiment. Alltid kul att få tipsa om svenskt företag drivet av unga tjejer med stora visioner!

badrum-inspiration_guld-rod-mosaik_lyxigt-runt-badkar_hotel-dorsia-goteborg_badrumsdrommar

dorsia_korridor

Ett tips för dig som älskar detaljer ur dessa badrum men inte vill gå hela vägen i detta överdåd – tvättställ med benstativ är ett toppenalternativ för dig som vill få fram industri- eller sekelskiftesstilen i badrummet och tycker att en kommod känns alldeles för modernt.

Passar att plocka in i de flesta badrum oavsett storlek. Ett plus är också att du kan hänga handduken snyggt på ställningen som detalj!

badrum-inspiration_guld-mosaik-lyxigt_hotel-dorsia-goteborg_badrumsdrommar_exterior_850px

Bilder från Dorsia Hotel & Agoda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.