Står du inför en badrumsrenovering? Anlita mig som badrumsinredare för skräddarsydd hjälp av ditt badrumsprojekt. Jag hjälper dig få ihop bitarna på bästa sätt i ditt nya badrum.


Vad krävs det för att inreda ett badrum?

Planera, inreda och leda ett badrumsprojekt är i teorin inte svårt. Det kräver “bara” ett intresse för inredning, koll på färg & form samt en hel del tid att lägga på att välja alla material, detaljer, badrumsinredning. Till behöver du stämma av med hantverkarna att din badrumsdröm går att genomföra utifrån våtrumsregler och rummets förutsättningar. Så det är med andra ord absolut inte omöjligt att göra det själv om du vill, tycker det är kul och har tiden – MEN om du inte vill göra allt själv finns jag här för att hjälpa!

badrumsinspiration rustikt modernt badrum koppar badkar staende kakel klinkergolv vagghangd wc spegelskap chimney House redfern atelier DAU foto tom ferguson badrumsdrommar

Badrumsprojekt består av två delar

1) Inrednings- & materialval inför badrumsrenoveringen

Ett badrumsprojekt består av två lika stora och viktiga delar som du ska ha koll på – inrednings- & materialval och genomförandet. Första delen är den de flesta ser i ett badrumsprojekt. Det är den “roliga biten” med att sätta planlösningen, välja badrumsstil, matcha med passande material & inredning, finjustera detaljerna. Den andra delen glöms dessvärre ofta bort, men för att få ihop din badrumsdröm hela vägen krävs det att du lägger lika mycket energi på bägge delarna.

2) Genomförandet av badrumsrenoveringen

Utöver att veta vilken platta som ska sitta var, vilken fog den ska ha samt vilken badrumsförvaring som passar bäst, måste du även vara beredd att aktivt jobba med hantverkarna under genomförandets gång. Oavsett hur skickliga hantverkare du än anlitar så kommer kommer det alltid dyka upp frågor och oväntade saker på denna krokiga (och roliga!) resa som en badrumsrenovering är. Förutsättningar ändras också ofta under renoveringens gång och man får vara beredd att lösa detaljer löpande.

Så se till att i tidigt skede bestämma vem som ska vara projektledaren – är det du, byggledaren eller någon annan?

Att vara projektledare i ett badrumsprojekt innebär att hålla koll på alla detaljer löpande (så inget ramlar mellan stolarna) och, inte minst, peppa när orken tryter och stämningen knorrar mellan alla inblandade… Gemensamt för de flesta som någon gång gjort en badrumsrenovering är just att det var betydligt mer krävande än man trott. Främst för att få ihop tiden i vardagen till ta rodda ett badrumsprojekt och ställning i alla löpande beslut. Känslan av stress att missa något viktigt och för man upplever inte att det tar slut någon gång. Men det gör det – jag lovar!


Badrumsinredare Noemi Ivanova från Badrumsdrömmar hjälper dig med badrumsinspiration och inredning av badrum.

Min bakgrund inom badrum

Jag har varit i badrumsvärlden sedan 2006, ursprungligen via kakel- och klinkerbranschen. Den ingången lärde mig materialkunskap och även olika kunders varierade badrumsdrömmar samt behov i vardagens badrum.

Sedan 2012 driver jag Badrumsdrömmar med fokus på inspiration och inredningskonsultation för badrum. Mina kunder är privatpersoner, bostadsföreningar och företag som önskar hjälp med att inreda olika badrumsprojekt – stora som små. Från få ihop snyggt badrum i samband med ett stambyte, till skapa en badrumsdröm på begränsad yta eller bygga ett avkopplande spa-badrum när barnen flyttat hemifrån.

Som badrumsinredare har jag koll på våtrumsregler, vilka trender som råder inom kakel & klinker samt vilka olika badrumsmöbler, blandare och övrigt som finns på marknaden. Min kunskap och genuina kärlek till badrum gör att jag kan guida dig till att få ihop just din badrumsdröm på bästa sätt.

Med vänlig hälsning
Noemi Ivanova, badrumsinredare
noemi(@)badrumsdrommar.se


Anlita mig som badrumsinredare

Jag är här för att hjälpa oavsett om du enbart vill ha feedback på ditt egenritade drömbadrum, önskar hjälp med ett tydligt startkit för ditt badrumsprojekt i form av sätta stilen och planlösningen i första skedet, eller vill ha komplett inredningsplan från start till slut av hela badrumsprojektet inkl. löpande hjälp under byggprocessen med dina byggare. Behoven kan se olika ut från kund till kund så därför har jag tagit fram 3 steg som jag jobbar efter i varje badrumsprojekt. Allt för att du ska få hjälp med det du önskar för att komma vidare med din badrumsdröm – badrum är alldeles för dyra och krävande projekt för att bli “lagom nöjd” med tycker jag!

Jag erbjuder alla inredningstjänster digitalt om du inte bor i Stockholm eller bara föredrar ses på distans. Materialprover, kulörval m.m. går att skicka till dig vid behov och genomgången görs via videosamtal.


Upplägg och priser

Steg 1 – Första Mötet

Alla badrumsprojekt ser olika ut men gemensamt för alla är att en bra start är viktig. Du kan anlita mig för ett förutsättningslöst Första Möte på mitt kontor (eller digitalt) för att bolla dina idéer, ställa tekniska frågor och rama in badrummets stil. Du kan nöja dig med detta eller få hjälp genom hela badrumsprojektet.

Första Mötet sker alltid utanför hemmet. Fysiska badrummet mer stjälper än hjälper i detta första skede enligt min erfarenhet.

  • 1,5h möte på mitt kontor på Kungsholmen i Stockholm (alt. digitalt). Fokus på mötet varierar beroende på ditt badrumsbehov och det du önskar få hjälp med. Men en sak är säker – tiden rinner iväg när man väl kommer igång!
  • Till mötet tar du med dig en enkel ritning eller skiss med övergripande mått på badrummet samt den badrumsinspiration du hittills har för ditt badrumsprojekt.
  • Efter mötet kan du välja att få kompletterande tillägg anpassade för detta första skede: A) moodboard inkl. kulör- & materialkänsla, B) planlösningsritning, C) sammanställning med inspiration på de lösningar och detaljer vi pratade om. Dessa bitar kan vara bra för att sätta “ramen” för badrumsprojektet och även testa om idéerna håller eller inte. Det är valfritt och jag meddelar i så fall hur mycket tid respektive bit tar innan start.
  • Efter möte, när jag vet mer om badrumsprojektets behov och förutsättningar, tas en komplett offert fram för skräddarsydd inredningshjälp för faktiska material- & kulörval, all badrumsinredning, ritningar över badrummet inkl. takritning med föreslagen takbelysning m.m. I denna offert brukar jag även lista rekommenderat upplägg för löpande bygghjälp.

Första mötet kostar 3000kr inkl. moms (tillägg 1500kr/h inkl. moms).

Exempel på moodboard inkl. kulör- & materialkänsla


Steg 2 – Inredningsförslag inkl. ritningar & inköpslista

Med avstamp i moodboard och sammanställning från Första Mötet träffas vi för ett 2h genomgångsmöte hos dig (alt. digitalt). Målet med mötet är att sätta alla detaljer inför mitt kommande inredningsförslag av badrummet. Då pratar vi också om den ungefärliga prisbild som finns så du landar rätt i förväntningar vs. kostnader (här kan du läsa mer om vad ett badrum kostar).

Jag rekommenderar verkligen att överväga hjälp med inredningsbiten. Mitt inredningsförslag ger dig kostnadseffektiva lösningar som ger mycket stil för pengarna. Allt sammanställt i tydlig inköpslista och byggunderlag för hantverkarna.

  • Mitt inredningsförslag är komplett med materialval för väggar & golv, blandare, belysning samt badrumsinredning inkl. ritningar i 2D med valda inredningen placerad och inköpslista.
  • Inredninsförslaget inkl. ritningarna är tydligt underlag att ge hantverkare inför en badrumsoffert. Materialet ger hantverkaren nivån på materialvalen (d.v.s. arbetsnivån som de kräver av hantverkaren) samt designen fö badrummet (d.v.s. visar vilka justeringar och förarbete som ev. behövs för att genomföra det).

Inredningsförslag enligt offert (1500kr/h inkl. moms).

Varje badrumsprojekt estimeras i tid efter Första Mötet beroende på omfattningen av inredningsuppdraget.


Steg 3 – Löpande hjälp under byggnationen gentemot dina hantverkare

Nu kommer vi till genomförande-biten som är andra halvan av ett badrumsprojekt. Detta steget börjar med ett gemensamt möte med dina hantverkare. Vi går igenom alla bitar av inredningsförslaget på plats.

Väljer du sköta denna bit på egen hand så rekommenderar jag att du gör det efter gemensamt genomgångsmöte med hantverkarna inför byggstart. Tyvärr sker det allt för ofta att detaljer missas som upptäcks för sent in i byggnationen.

  • Funderingar och tvivel ventileras fram som jag tillsammans med hantverkarna pratar om hur de bäst ska lösa. För allt är möjligt – det är tid och pengar som avgör om du vill göra det eller inte.
  • Efter det sätter bygget igång och jag är löpande med som ditt bollplank i hela processen. Med mig vid din sida så slipper du känna dig vilse i detta skede där allt lätt skenar fram snabbt. Jag guidar och förklarar så du enklare kan fatta rätt beslut i den aktuella frågan.
  • Det gör att du kan vara säker att din badrumsdröm besannas på bästa sätt och inte försvinner på vägen i olika kompromisser på ett eller annat sätt.

Löpande hjälp enligt offert (1500kr/h inkl. moms).

Löpande arbetet vid byggnationen estimeras i tid efter behovet presenterat på Första Mötet.


Tveka inte höra av dig om du har frågor eller funderingar. Hoppas vi hörs!