Står du inför en badrumsrenovering? Anlita mig som badrumsinredare – jag hjälper dig få ihop bitarna på bästa sätt i ditt nya badrum. Från förutsättningslöst Första Möte till projektledning med hantverkare.


Vad krävs det för att inreda ett badrum?

Planera, inreda och leda ett badrumsprojekt är i teorin inte svårt. Det kräver “bara” ett intresse för inredning, koll på färg & form samt en hel del tid att lägga på att välja alla material, detaljer, badrumsinredning. Till behöver du stämma av med hantverkarna att din badrumsdröm går att genomföra utifrån våtrumsregler och rummets förutsättningar. Så det är med andra ord absolut inte omöjligt att göra det själv om du vill, tycker det är kul och har tiden – MEN om du inte vill göra allt själv finns jag här för att hjälpa!

badrumsinspiration rustikt modernt badrum koppar badkar staende kakel klinkergolv vagghangd wc spegelskap chimney House redfern atelier DAU foto tom ferguson badrumsdrommar

Badrumsprojekt består av två delar

1) Inrednings- & materialval inför badrumsrenoveringen

Ett badrumsprojekt består av två lika stora och viktiga delar som du ska ha koll på – inrednings- & materialval och genomförandet. Första delen är den de flesta ser i ett badrumsprojekt. Det är den “roliga biten” med att sätta planlösningen, välja badrumsstil, matcha med passande material & inredning, finjustera detaljerna. Den andra delen glöms dessvärre ofta bort, men för att få ihop din badrumsdröm hela vägen krävs det att du lägger lika mycket energi på bägge delarna.

2) Genomförandet av badrumsrenoveringen

Utöver att välja “rätt” hantverkare, veta vilken platta som ska sitta var, vilken fog den ska ha samt vilken badrumsförvaring som passar bäst, måste du även vara beredd att aktivt jobba med hantverkarna under genomförandets gång. Oavsett hur skickliga hantverkare du än anlitar så kommer kommer det alltid dyka upp frågor och oväntade saker på denna krokiga (och roliga!) resa som en badrumsrenovering är. Förutsättningar ändras också ofta under renoveringens gång och man får vara beredd att lösa detaljer löpande.

Så se till att i tidigt skede bestämma vem som ska vara projektledaren – är det du, byggledaren eller någon annan?

Att vara projektledare i ett badrumsprojekt innebär att hålla koll på alla detaljer löpande (så inget ramlar mellan stolarna) och, inte minst, peppa när orken tryter och stämningen knorrar mellan alla inblandade… Gemensamt för de flesta som någon gång gjort en badrumsrenovering är just att det var betydligt mer krävande än man trott. Främst för att få ihop tiden i vardagen till ta rodda ett badrumsprojekt och ställning i alla löpande beslut. Känslan av stress att missa något viktigt och för man upplever inte att det tar slut någon gång. Men det gör det – jag lovar!


Badrumsinredare Noemi Ivanova från Badrumsdrömmar hjälper dig med badrumsinspiration och inredning av badrum.

Min bakgrund inom badrum

Jag har varit i badrumsvärlden sedan 2006, ursprungligen via kakel- och klinkerbranschen. Den ingången lärde mig materialkunskap och även olika kunders varierade badrumsdrömmar samt behov i vardagens badrum.

Sedan 2012 driver jag Badrumsdrömmar med fokus på inspiration och inredningskonsultation för badrum samt även bistå med hantverkare under projektledning. Mina kunder är privatpersoner, bostadsföreningar och företag som önskar hjälp med att inreda olika badrumsprojekt – stora som små. Från få ihop snyggt badrum i samband med ett stambyte, till skapa en badrumsdröm på begränsad yta eller bygga ett avkopplande spa-badrum när barnen flyttat hemifrån.

Som badrumsinredare har jag koll på våtrumsregler, vilka trender som råder inom kakel & klinker samt vilka olika badrumsmöbler, blandare och övrigt som finns på marknaden. Min kunskap och genuina kärlek till badrum gör att jag kan guida dig till att få ihop just din badrumsdröm på bästa sätt.

Med vänlig hälsning
Noemi Ivanova, badrumsinredare
noemi(@)badrumsdrommar.se


Anlita mig som badrumsinredare

Jag är här för att hjälpa oavsett om du enbart vill ha feedback på ditt egenritade drömbadrum, önskar hjälp med ett tydligt startkit för ditt badrumsprojekt i form av sätta stilen och planlösningen i första skedet, eller vill ha komplett inredningsplan från start till slut av hela badrumsprojektet inkl. hjälp med hantverkare under projektledning. Behoven kan se olika ut från kund till kund så därför har jag tagit fram 3 steg som jag jobbar efter i varje badrumsprojekt. Allt för att du ska få hjälp med det du önskar för att komma vidare med din badrumsdröm – badrum är alldeles för dyra och krävande projekt för att bli “lagom nöjd” med tycker jag!

Jag erbjuder alla inredningstjänster digitalt om du inte bor i Stockholm eller bara föredrar ses på distans. Materialprover, kulörval m.m. går att skicka till dig vid behov och genomgången görs via videosamtal. Jag kan även delvis bistå med projektledning på distans utanför Stockholmsområdet, “mina” hantverkare” är dock bundna till Stockholmsområdet.


Upplägg och priser

Steg 1 – Första Mötet

Alla badrumsprojekt ser olika ut men gemensamt för alla är att en bra start är viktig. Du kan anlita mig för ett förutsättningslöst Första Möte för att bolla dina idéer, ställa tekniska frågor och rama in badrummets stil.

Första Mötet sker alltid utanför hemmet. Fysiska badrummet mer stjälper än hjälper i detta första skede enligt min erfarenhet.

  • 1,5h möte på mitt kontor på Kungsholmen i Stockholm (alt. digitalt). Fokus på mötet varierar beroende på ditt badrumsbehov och det du önskar få hjälp med. Men en sak är säker – tiden rinner iväg när man väl kommer igång!
  • Till mötet tar du med dig en enkel ritning eller skiss med övergripande mått på badrummet samt den badrumsinspiration du hittills har för ditt badrumsprojekt.
  • Tillval (valfritt) efter mötet: 1) Uppritat designutkast (1x ovanvy, 4x frontvy mot alla väggar), 2) Moodboard med fokus på detaljer & lösningar uppritade i designutkastet. Dessa tillval hjälper dig att visualisera målet, sätta “ramen” för badrumsprojektet och bra sätt att testa om idéerna håller måttmässigt i det aktuella badrummet. Tidsåtgång för tillval estimeras efter mötet.
  • Baserat på uppritat designutkast (alt. muntlig info under mötet) lämnas offert på skräddarsydd inredningshjälp för att förverkliga designen med “verklig” inredning (produkter) inkl. alla material- & kulörval, belysning samt ritningar över alla placeringar och lösningar i nya badrummet.

Första mötet kostar 3000kr inkl. moms (tillval 1500kr/h inkl. moms).


Steg 2 – Inredningsförslag inkl. produktval & ritningar

När du godkänt min inredningsoffert, som tagits fram med avstamp i designtankarna från Första Mötet, träffas vi hemma hos dig (alt. digitalt) för genomgångsmöte. Målet med mötet är att sätta alla detaljer inför mitt kommande inredningsarbete. Då pratar vi också om den ungefärliga prisbild som finns så du landar rätt i förväntningar vs. kostnader (här kan du läsa mer om vad ett badrum kostar).

Jag rekommenderar verkligen att överväga hjälp med inredningsbiten. Mitt inredningsförslag ger dig lösningar med mycket stil för pengarna. Allt sammanställt tydligt för inköp samt byggunderlag för hantverkarna.

  • Mitt inredningsförslag består av: A) Ritningsdel i 2D = ovanvy & väggvyer i badrummet, som visar all design och placeringar, B) Produkt & materialdel = utvald inredning, kulör och plattor för ditt badrum utifrån önskad stil/känsla, C) Belysning & eldetaljer = armatur vägg & tak samt strömbrytare etc.
  • Inredningsförslaget är ett tydligt underlag att ge hantverkare för att få korrekt byggoffert för ditt badrum. Underlaget ger info om nivån på materialvalen (d.v.s. arbetsnivån som krävs av hantverkaren) samt designen för badrummet (d.v.s. vilka justeringar och förarbete som ev. behövs för att genomföra den).
  • Jag samarbetar med skickliga hantverkare och kan hjälpa dig med att ta in offert för både byggnationen och de platsbyggda lösningarna om du vill.

Inredningsförslag enligt offert (1500kr/h inkl. moms).

Varje badrumsprojekt estimeras i tid efter Första Mötet beroende på omfattningen av inredningsuppdraget.


Steg 3 – Projektledning under byggnationen gentemot hantverkare

Nu kommer vi till genomförande-biten som är andra halvan av ett badrumsprojekt. Detta steg, projektledningen, börjar med ett gemensamt möte med hantverkarna som ska bygga ditt badrum. Vi går igenom alla bitar av inredningsförslaget på plats.

Ett tydligt genomgångsmöte med hantverkarna inför byggstart är A och O för att se till så alla parter vet och “ser” samma sak inför byggstart. Tyvärr sker det allt för ofta att detaljer missas som upptäcks för sent in i byggnationen.

  • Funderingar och tvivel ventileras fram som jag tillsammans med hantverkarna pratar om hur de bäst ska lösa. För allt är möjligt – det är tid och pengar som avgör om du vill göra det eller inte.
  • Efter mötet sätter bygget igång och jag är löpande med som ditt bollplank i hela processen. Med mig som projektledare slipper du känna dig vilse i detta skede där allt lätt skenar fram snabbt. Jag guidar och förklarar så du enklare kan fatta rätt beslut i den aktuella frågan.
  • Din badrumsdröm besannas på bästa sätt och inte försvinner på vägen i olika kompromisser på ett eller annat sätt. Väljer du dessutom “mina” hantverkare kan du vara säker på att nivån på jobbet kommer vara hög hela vägen.

Projektledning enligt offert (1500kr/h inkl. moms).

Projektledning vid byggnationen estimeras i tid efter behovet presenterat på Första Mötet.


Tveka inte höra av dig om du har frågor eller funderingar. Hoppas vi hörs!