Genom åren har många läsare uppskattat alla tips & råd som jag delar med mig här på Badrumsdrömmar. Nu kan du anlita mig som badrumsinredare för ditt badrumsprojekt. Jag hjälper dig med skräddarsydd badrumshjälp från passande första badrumsinspiration till komplett inredningsförslag samt stöd vid byggmöten m.m.

Vad krävs det för att inreda ett badrum?

Planera, inreda och leda ett badrumsprojekt är i teorin inte svårt. Det kräver “bara” ett intresse för inredning, koll på färg & form samt en hel del tid att lägga på att välja alla material, detaljer, badrumsinredning. Till det stämma av med hantverkarna att din badrumsdröm går att genomföra utifrån våtrumsregler och rummets förutsättningar. Så det är med andra ord absolut inte omöjligt att göra det själv om du vill, tycker det är kul och har tiden.

badrumsinspiration rustikt modernt badrum koppar badkar staende kakel klinkergolv vagghangd wc spegelskap chimney House redfern atelier DAU foto tom ferguson badrumsdrommar

Badrumsprojekt består av två delar

Ett badrumsprojekt består av två lika stora och viktiga delar som du som kund ska ha koll på – inrednings- & materialval och genomförandet. Första delen är den de flesta kunder ser i ett badrumsprojekt. Den andra delen glöms dessvärre ofta bort.

För utöver att veta vilken platta som ska sitta var, vilken fog den ska ha samt vilken badrumsmöbel som passar bäst, måste du även vara beredd att aktivt jobba med hantverkarna under genomförandets gång. Oavsett hur skickliga hantverkare du än anlitar så kommer kommer det alltid dyka upp frågor och oväntade saker på denna krokiga (och roliga!) resa som en badrumsrenovering är.


Badrumsinredare Noemi Ivanova från Badrumsdrömmar hjälper dig med badrumsinspiration och inredning av badrum.

Min bakgrund inom badrum

Jag har varit i badrumsvärlden sedan 2006, ursprungligen via kakel- och klinkerbranschen. Den ingången lärde mig materialkunskap och även olika kunders varierade badrumsdrömmar samt behov i vardagens badrum.

Sedan 2012 driver jag Badrumsdrömmar med fokus på inspiration och inredningskonsultation för badrum. Mina kunder är privatpersoner, bostadsföreningar och företag som önskar hjälp med att inreda olika badrumsprojekt – stora som små.

Som badrumsinredare har jag koll på våtrumsregler, vilka trender som råder inom kakel & klinker samt vilka olika badrumsmöbler, blandare och övrigt som finns på marknaden. Min kunskap och genuina kärlek till badrum gör att jag kan guida dig till att få ihop just din badrumsdröm på bästa sätt.

De flesta som någon gång gjort en badrumsrenovering säger i efterhand att det var betydligt mer krävande än dem trott. Både i tid, att hitta materialval och alla löpande beslut.

Läs mer nedan hur jag jobbar med olika upplägg samt priser. Tveka inte att kontakta mig på noemi(@)badrumsdrommar.se för mer information samt tidsbokning.

Med vänlig hälsning
Noemi Ivanova, badrumsinredare


Anlita mig som badrumsinredare

Jag här för att hjälpa oavsett om du behöver en kick-start i form av ett Första Möte eller hela vägen genom byggprocessen till färdigt badrum tillsammans med dina hantverkare. Behöver du enbart bolla lite tankar på ditt egenritade drömbadrum? Då kan jag hjälpa dig med Feedback på distans så du får till det sista. Badrum är alldeles för dyra och krävande projekt för att bli “lagom nöjd” med tycker jag.

Tre steg med varje projekt alt. feedback:

 1. Första Mötet – 2h möte + 2h för moodboard & sammanställning.
 2. Inredningsförlag inkl. ritningar & inköpslista.
 3. Löpande hjälp vid byggnationen av badrummet tillsammans med dina hantverkare.
 • Feedback – 1,5h digitalt möte för genomgång av kunds arbete.

Jag erbjuder alla inredningstjänster digitalt om inte bor i Stockholm eller bara du föredrar ses på distans. Materialprover, kulörval m.m. går att skicka till dig vid behov och genomgången görs via videosamtal.


Upplägg och priser

Steg 1 – Första Mötet (paket á 4h)

Alla badrumsprojekt ser olika ut men gemensamt för alla är att en bra start är viktig. Du kan anlita mig för ett förutsättningslöst Första Möte på mitt kontor för att bolla dina idéer, ställa tekniska frågor och rama in badrummets stil. Du kan nöja dig med detta eller få hjälp genom hela badrumsprojektet.

Första Mötet sker alltid utanför hemmet. Fysiska badrummet mer stjälper än hjälper i detta kreativa skede enligt min erfarenhet.

 • 2h möte på mitt kontor på Kungsholmen i Stockholm (alt. digitalt). Första mötet är kreativt med fokus på att skapa en ram för kommande badrumsprojektet.
 • Till mötet tar du med dig en enkel ritning eller skiss med övergripande mått på badrummet samt den badrumsinspiration du hittills har för ditt badrumsprojekt. Fokus på mötet varierar beroende på ditt badrumsbehov och det du önskar få hjälp med. Men en sak är säker – tiden rinner iväg när man väl kommer igång!
 • Jag avsätter efter mötet 2h för moodboard, tips, material- & färgskala vi berörde på mötet. Materialet är i PDF-format och upplagt på 3 sidor. Se exempel nedan.

Första mötet paket kostar 5400kr inkl. moms.


Steg 2 – Inredningsförslag inkl. ritningar & inköpslista

Med avstamp i moodboard och sammanställning från Första Mötet träffas vi för ett 2h genomgångsmöte hos dig (alt. digitalt). Målet med mötet är att sätta alla detaljer inför mitt kommande inredningsförslag av badrummet. Då pratar vi också om den ungefärliga prisbild som finns så du landar rätt i förväntningar vs. kostnader (här kan du läsa mer om vad ett badrum kostar).

Jag rekommenderar verkligen att överväga hjälp med inredningsbiten. Mitt inredningsförslag ger dig kostnadseffektiva lösningar som ger mycket stil för pengarna. Allt sammanställt i tydlig inköpslista och byggunderlag för hantverkarna.

 • Mitt inredningsförslag är komplett med materialval för väggar & golv, blandare, belysning samt badrumsinredning inkl. ritningar i 2D med valda inredningen placerad och inköpslista.
 • Inredninsförslaget inkl. ritningarna är tydligt underlag att ge hantverkare inför en badrumsoffert. Materialet ger hantverkaren nivån på materialvalen (d.v.s. arbetsnivån som de kräver av hantverkaren) samt designen fö badrummet (d.v.s. visar vilka justeringar och förarbete som ev. behövs för att genomföra det).

Inredningsförslag enligt offert (1500kr/h inkl. moms).

Varje badrumsprojekt estimeras i tid efter Första Mötet beroende på omfattningen av inredningsuppdraget.


Steg 3 – Löpande hjälp under byggnationen gentemot dina hantverkare

Nu kommer vi till genomförande-biten som är andra halvan av ett badrumsprojekt. Detta steget börjar med ett gemensamt möte med dina hantverkare. Vi går igenom alla bitar av inredningsförslaget på plats.

Väljer du sköta denna bit på egen hand så rekommenderar jag att du gör det efter gemensamt genomgångsmöte med hantverkarna inför byggstart. Tyvärr sker det allt för ofta att detaljer missas som upptäcks för sent in i byggnationen.

 • Funderingar och tvivel ventileras fram som jag tillsammans med hantverkarna pratar om hur de bäst ska lösa. För allt är möjligt – det är tid och pengar som avgör om du vill göra det eller inte.
 • Efter det sätter bygget igång och jag är löpande med som ditt bollplank i hela processen. Med mig vid din sida så slipper du känna dig vilse i detta skede där allt lätt skenar fram snabbt. Jag guidar och förklarar så du enklare kan fatta rätt beslut i den aktuella frågan.
 • Det gör att du kan vara säker att din badrumsdröm besannas på bästa sätt och inte försvinner på vägen i olika kompromisser på ett eller annat sätt.

Löpande hjälp enligt offert (1500kr/h inkl. moms).

Löpande arbetet vid byggnationen estimeras i tid efter behovet presenterat på Första Mötet.


Feedback & tips (paket á 1,5h)

Har du ritat badrummet själv och får inte till sista biten? Detta är digital konsultation för dig som gjort inredningen av badrummet själv men får inte till den sista biten eller bara behöver stämma av några detaljer du är osäker på.

Ibland behöver man bara stämma av så man tänkt rätt i någon detalj. Eller så skaver någonting utan att man kan sätta fingret på det.

 • Vi går igenom vad du behöver hjälp med per videosamtal och jag ger dig feedback på ditt material under mötet.
 • Önskar du konkreta inköpstips eller ritningar tar jag fram en offert för det efter vårt möte utifrån de angivna kriterierna.

Feedback & tips 1,5h kostar 2100kr inkl. moms.

Inredningsarbete utöver Feedback Mötet kostar 1500kr inkl. moms.


Senaste badrumsinspiration: