Snabbfix vid tvättstället gör susen för vardagen

badrumsinspiration snabbfix litet badrum praktisk forvaring smaforvaring i badrum marmorbricka rullvagn knopplist badrumsdrommar

Vardag, rutiner och snabba morgonar. Ungefär så summeras mötet med badrum allt som oftast. Lägg gärna till att många av oss måste samsas med andra familjemedlemmar på denna privata yta. Då vill man att badrummet bara ska funka – det ska vara minimalt med friktion för det har man nog av på annat håll.

Här får du inspiration och mina bästa snabbfix till tvättställsdelen som kan göra morgonmötena i badrummet lite smidigare och trevligare, för att inte nämna mycket snyggare!


3 enkla snabbfix för tvättstället

Inte sällan är det fram tvättstället där de flesta krockar sker där en kanske ska tvätta händerna, en annan borsta tänderna och en tredje fixa håret osv. Då kan det vara skönt med en tvättställsdel som är enkel att hålla prydlig och tillgänglig.

Samla ihop alla småprylar på ett ställe

Det här tipset är en klassiker bland snabbfix och funkar alltid – nämnligen att samla ihop alla småprylar till ett ställe. Det kan vara en bricka, korg eller låda. Då slipper prylarna förflytta sig hela tiden och trilla hit och dit. Plus som bonus får varje sak sin exakta plats så det blir naturligt att lägga tillbaka den just dit den hör hemma!

Om du har lite större plats så är en bricka alltid snyggt. Du kan då välja ett material som sätter stilen tydligt. Det kan vara marmor, trä, metall i form av silverbricka, eller bara en snygg tallrik du ärvt. Kika bland köksprylar, loppisar, blomsteraffärer, kontorsmaterial eller gå steget längre och måttbeställ i din favoritstensort (eller terrazzo för den delen) för just ditt badrum. Är du händig så köp plattor som du limmar ihop till lämplig form…

Välj en låda som har högre kanter för de mindre snygga sakerna som t.ex. tandborstar, tandkräm, linsvätska och andra lite högre prylar. Lådan både döljer och ger stöd så de inte välter.

Har du istället verkligen trångt så sätt upp korgar eller tavellister på väggen intill tvättstället där småsakerna kan vara samlade i mindre askar eller burkar. Viktigt är bara att de ska gå smidigt att nå även för den som står bakom dig vid tvättstället och om det är risk för ras så välj material som tål att trilla.

Annars är en rullvagn fylld med förvaringsaskar och burkar ett snyggt förvaringssätt som du kan rulla dit det behövs för stunden. Tips är att välja burkar, askar och andra förvaringsbehållare som tål att diskas i maskin – för städa ska vara enkelt i alla lägen!


Se över spegeln och gör den om möjligt större

Det är inte alltid du har möjlighet att få till mer bänkyta intill tvättstället, men ett snabbfix kan däremot vara att sätta upp en större spegel. Då “breddas” tvättställsdelen och en till person kan stå bredvid utan att tvättstället blockeras. Ofta är t.ex. tvättställ och wc på samma vägg vilket gör att en stor bred spegel över bägge kan bli både snyggt och vidga badrummet både i utseende och funktion.


Skapa ett alternativ till spegeln ovanför tvättställ

Om det inte går att sätta större spegel så är ett annat snabbfix att istället se över möjligheten att skapa alternativ spegelplats. För det är oftast just spegeln som gör att tvättstället blir upptaget, inte vattenåtkomsten i sig.

Ett bra knep är att kombinera grunda hyllor med charmig spegel ovanför. Eller bara en sminkspegel på väggen med minihylla under/intill som enkel avställningsyta – något som inte behöver bygga med i djup än att en hårborste får plats!

Tips! Köp gammal fönsterbänk i marmor som du sätter på konsoler. Perfekt i djupmått och snällt mot plånboken som bonus.

Är inte en det möjligt så funkar hängande förvaring alltid. Välj en knopplist i trä för charmig look, kör metallstång i mässing med hängande krokar för klassisk look eller varför inte sätt många strama krokar i svart för industriell känsla. Kompletter sen med passande spegel ovanför så kan man stå rygg mot rygg och göra sig i ordning utan att trängas.

Väljer du stång med krokar kan du dessutom sätta en stående måttanpassad spegel bakom!

Mer info om respektive bild samt källa hittar du här.


Hoppas du blivit inspirerad att snabbfixa ditt badrum med dessa tips & råd!
Exit mobile version