Vitt minimalistiskt badrum

Badrumsinspiration - Vitt minimalistiskt badrum i Belgien

Minimalistiskt badrum är alltid kul att spana in tycker jag. Badrum som är så sparsmakade att det triggar att tänka hur det ser ut “egentligen” där i vardagen. För riktigt bra minimalistiskt badrum lyckas faktiskt fortsätta vara sådär stilrent rena på detaljer – knepet är den dolda förvaringen och att de allt som oftast är kopplade till ett Master sovrum. Med andra ord inte badrummet som barnen tillåts använda med sina badankor…

Här är ett helvitt minimalistiskt badrum ritat av Oscar V Architecture som är sådär stilrent som bara belgiska badrum kan vara!

Dold och platsbyggd förvaring

Detta vita badrum är till synes helt avskalat men det tack vare den stora platsbyggda badrumsmöbeln under de dubbla tvättställen. Badrumsmöbeln är byggd i nisch och har två stora lådor under respektive ho – misstänker att det är “låda i låda” så den sväljer rejält med småsaker. Genom att badrumsmöbeln går från golvet hela vägen upp och från vägg till vägg, så ger det ett stilrent och diskret intryck. Perfekt för den minimalistiska look!

I varje lyckat minimalistiskt badrum är förvaringen A och O. Oavsett hur mycket förvaring vill ha i badrummet så måste den vara genomtänkt och inplanerad från början för att lyckas hålla stilen.

Extra snyggt är det att tvättstället är byggt av en vit kompositsten (alt. vit natursten) och underlimmade porslinshoar  så att även denna del är vit och smälter in i övriga intrycket. De svarta inbyggda blandarna ger en accent och är egentligen det enda som inte är vitt i detta badrum.

Denna vita sten är också ett bra alternativ som vitt golv istället för trä som inte är godkänt här i Sverige.

Enkel och bra planlösning ger utdelning!

Detta badrum är egentligen inte så stort och planlösningen är enkel. Badrummet är relativt kvadratiskt med duschen placerad i bortre högra hörnet bakom en vägg, tvättställsdelen innanför det hela vägen mot dörren och mittemot står det fristående ovala badkaret.

Genom att badrumsmöbeln är så tydlig så sätter den stilen snabbt i badrummet. Lägg till de mjuka formerna på badkaret och det stora fönstret så får du ett lyxigt och rymligt badrum!

Ett knep hade här varit att strunta i persiennerna och istället satsa på enkla vita gardiner som i detta badrum. Det hade gett ytterligare en mjukare look och inte minst ger charm som jag tycker persienner sällan lyckas med.

Till sist – superfint att se det slita trät här som ger en ruffig känsla i allt det vita!

Här kan du inspireras av övriga rum i samma stil – dessvärre är det svårt att se vilka delar som tillhör det här hemmet då alla flyter ihop lite, men vad gör det när de är snygga!

Foto från Oscar V.SaveSave

Exit mobile version