Skandinavisk känsla i naturnära badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration dusch bathroom luxury shower sand ljust varmt foto Petra Bindel via elle decoration badrumsdrömmar feature

badrum inspiration dusch bathroom luxury shower sand ljust varmt foto Petra Bindel via elle decoration badrumsdrömmar feature

Det är inte ofta vi hitta bilder på snygga badrum i Sverige så detta badrum i sandsten blev vi lite extra glada över. Och att det faktiskt börjar hända mer och mer inom badrumsvärlden! Fler mäklare visar upp badrum, inredningsmagasinen låter badrummet bli en del av hemmet och roligast av allt – ägarna intervjuas om badrum! Hejja!

Så nu åter till detta snygga badrum som finns i ett nybyggt drömhus i Höllviken, utanför Malmö. Familjen som har badrummet består av 2 vuxna och 2 barn – så därför kul att se hur ett modernt och stilrent badrum även kan funka för en barnfamilj (på tal om förvaring vi nämnde förut).

Familjen köpte en vacker tomt och fick hjälp av en arkitekten Hanne Birk med att få ihop hela huset. Vi gillar det lugn och den naturnära atmosfär de lyckats fånga i sann skandinavisk anda.

Färgskalan är mild och går i varma gråtoner – precis det vi älskar lite extra just nu. Materialen är ljusa och enkla med fokus på skandinavisk stil tycker vi. Golv och väggar är klädda med en granitkeramik som liknar sandsten i större format (ser ut att vara 60x60cm) och detaljerna är platsbyggda för att skapa maximalt lugn.

Ett bra knep för dig som önskar skapa en lugn känsla är att samla ihop alla “tyngre” bitar i badrummet och göra dessa till en enhet.

Här ser kommoden snickarbyggd ut och binder ihop förvaringen tillsammans med funktionen av två ovanliggande tvättställ. Sen är det snyggt att se hur carraramarmorn underordnar sig fint resten av rummet – så våga mixa material för en lyckad kombination. Det behöver inte betyda fel att blanda keramiska plattor med äkta vara!

Duschen är minimalistisk och lyxig med inbyggda blandare och dubbla takduschar. Här hade vi gärna sett lite hyllnischer för förvaring av alla miljoner schampooflaskor etc. som annars lätt bara hamnar på golvet. Vi gillar verkligen detta badrum, men en sak konfunderar oss en aning – hur gör de med insynen? Vi kan inte se några gardiner eller något som ger en mer privat känsla. Men visst, allt syns inte på bild så vi antar vi bara inte ser det.

Nedan ser du delar av övriga hemmet och här kan du se mer. För visst är det snyggt när hela hemmet går i samma stil och färgskala?

Det är så klart enklare att uppnå om allt byggs samtidigt och automatiskt får en röd tråd, men du kan komma långt på att vara konsekvent och våga lite mer när du renoverar badrummet och helt enkelt plocka in resten av hemmets färgskala, möbelstil och inte minst låta smådetaljer upprepas i badrummet. Tänk lysknappar, val av träslag, gardiner (om du har lyxen att ha fönster i badrummet), matta och inte minst låt småmöblerna gästspela i badrummet då och då!

Foto av Petra Bindel via Elle Decoration.

Exit mobile version