Retro och marockanskt i kombo

Retrostilen har kommit tillbaka för att stanna även i våra badrum. I kombination med moderna– eller marockanskt inslag känns badrummet också mer personligt. Lite kul att för ca 10-15 år sen revs varenda inbyggda badkar vid renovering och tanken på att återuppbygga det fanns inte på kartan, idag byggs återigen merparten av badkaren in och fristående ska verkligen sticka ut för att vara aktuella. De tråkiga frontbadkaren är så gott som bortblåsta och tur är väl det med tanke på vad mycket roligare alternativ det finns.

I det här badrummet har man kombinerat 10×20 plattor både vertikalt och horisontellt för fin effekt med den mörka fogen. Ett bra knep att som skapar illusioner där bara fantasin sätter gränser på hur du vill att det ska uppfattas. Detta badrum påminner även lite om det vita badrummet med mässingsarmaturerna vi visade för några dagar sedan. Där var det blandarna som gav sting till rummet och här är det de mönstrade klinkersplattorna som gör det.

Detta badrum är klassiskt exempel på badrum i 1950-tals hus så stilen känns extra passande då den följer även husets stil fast med en uppdaterad touch. Däremot kanske vi inte känner att duschdraperiet kommer till sin rätt här och vi hade nog hellre sett ett mer stilrent istället som plockar upp kanske fogens mörka ton som även finns i golvplattan. Likaså hade en lite större spegel med ram gett lite mer karaktär. Men som sagt, det är detaljer och smaken är olika hos oss alla som tur är!

Foto Petra Bindel via Elle Interiör och Byggfabriken.

Exit mobile version