Svart badrumsdröm i 1980-tals huset

Helsvarta badrum är vi på Badrumsdrömmar väldigt svaga för! Helst där man vågat slå på med stort och tagit både kakel & klinkers i samma mörka färg. Många är rädda att badrummet ska bli för mörkt och tungt om de väljer svart. Självklart blir det mörkare än jämfört med ljusa nyanser, men vad gör det? Det är för effekten och charmen just vi älskar det svart. Att det just ska vara lite dämpat med mystisk känsla är en badrumsdröm.

Redan från början tycker vi att du ska utgå från att bra belysning och dagsljus är viktiga detaljer, logiskt absolut, men ofta blir belysning lämnad som sista delen i planeringen.

Dela in belysningen i 3 delar; 1) där du vill se tydligt och naturligt vid t.ex. spegeln, 2) allmän belysning som lyser upp rummet och gärna går att dimma, 3) punktbelysning för effekterna.

För även om belysningen placeras vid rätt ställe, såsom vid spegeln, är det även extra viktigt att få rätt nyans av ljus för att kunna se småsaker vid sminkning och rakning. Dessa tips gäller egentligen alla badrum.  Delar du sen även upp lysknapparna så har du perfektionen som omvandlar vardagens badrum till ett spa. Vi har sett alldeles för många vitkaklade badrum som ser alldeles dystra ut p.g.a. belysningen inte har prioriterats för man har utgått att ändå är så pass “ljust” att det funkar.

Hör i belysningsaffärer om tips. De kan sin bit och kan hjälpa dig fram till rätt spot-, spegel- och punktbelysning utifrån dina förutsättningar!

Att som här kombinera olika material på interiören inom en och samma färgskala, gör att badrummet få lite olika nyanser av det svarta som lyfter badrummet och inte känns så livlöst. Det är även snyggt att ha prydnadssaker som också är i svart. Den svarta korpen i fönstret förstärker det hårda och mystiska känslan i rummet. En riktig badrumsdröm!

Så vi säger det vi sagt i tidigare inlägg – danskarna kan det här med stilren design som går ett steg längre!

Foto från Bo Bedre.

Exit mobile version