Maison Martin Margiela badrum

De flesta av er känner nog till det hemlighetsfulla och otroligt fascinerande modehuset Maison Martin Margiela. För några år sen släppte de även en inredningslinje med allt från tapeter, prydnadsföremål m.m. Varje gång modehuset släpper något blir det stort, mycket stort.

Därför är det lite extra kul att kika på Maison Martin Margiela badrum de skapat med samma signifikanta stil och detaljer som gjort namnet Margiela till det det är. Här har Maison Martin Margiela inrett hotellet La Maison Champs Elysées i Paris, Frankrike. Varje rum har sin uttryck med respektive badrum.

Gilded Lounge heter detta rum som är tapetserat med de kända trompe l’oeil tapeterna av stuckatur och vackra spegeldörrar. Maison Martin Margiela badrum är, som nästan alltid med detta modehus, monokromt i vitt med väldigt enkelt disponerat. Inmurad enorm spegel, inbyggt badkar, platsbyggd bänkskiva med glashylla under och spottar i taket.

Inget avancerat designmässigt med enkelt och snyggt. Perfekt inspiration för dig som älskar det minimalistiska!

Nedan är en annan variant av samma stil men nu utan tapeterna i rummet och med riktiga stuckaturer. Detta badrum är har samma upplägg men ser ut att vara utan badkar och istället kanske det är en duschdel där vi inte ser.

Notera att även handdukstorken är vit – däremot finns numera flera olika snygga varianter på marknaden som faktiskt är betydligt snyggare än denna. Kika runt lite så kan just en snygg handdukstork i vitt tillsammans med vita blandare och vita krokar verkligen sätta sista detaljerna i denna minimalistiska stil.

I Junior Couture Suites är istället badrummen gjorda av vita 10×10 plattor med svart fog. Enkelt och mycket konsekvent med både väggar och golv i samma platta. Snyggt men kan bli lite snurrigt med så mycket rutmönster för den morgontrötte kanske?

Om du vill köra på denna stil så välj en klinkerplatta som du även lyfter upp på väggarna. Då får du exakt samma ton på bägge ytorna. Eller snarare så gott det går när sen ljuset kommer bryta och ge skuggor. Vitt är ju som känt lite knepigt då det lätt suger upp kringliggande färger.

Vill du betona ytterligare det krispvita så välj lite kallare belysning och håll övriga sakerna så neutrala som möjligt. En röd handduk kan lätt ge ett rosa ljus och vips har du rosa väggar… Knepigt men ock så snyggt med vitt!

 

Sist men inte minst är här en bild från övriga rummen. Den där karmfåtöljen skulle vi mer än gärna vilja ha, hur snygg är inte den i allt det vita? Ja tack, den vill vi ha hemma!

Bilder från La Maison Champs Elysees Hotel via Archiscene.

Exit mobile version