Italienskt badrum i tadelakt

Badrumsinspiration - badrum inspiration betong tadelakt minimalistiskt industriellt foto vegamg badrumsdrommar feature

badrum inspiration betong tadelakt minimalistiskt industriellt foto vegamg badrumsdrommar feature

Detta badrum i tadelakt (materialet som upplevs och ser ut som betong) visar hur känsla av ett ofärdigt badrum ändå kan vara så snygg. Lite för att kanske sänka ribban lite och känna att ibland måste inte perfektionen vara målet utan även vi kan njuta av det lite ruffigt opretentiösa. Eller det är i alla fall så vi väljer att se detta badrum…

Trenden med  badrum i rå betong håller i sig och blir bara mer och mer industriell med detaljer hopplockade av hemmets olika delar. Lite att tar vad man har och skapa hemkänslan i badrummet.

Allt som oftast ser vi bl.a. trälådor, som förmodligen förvarats en längre tid på ett gammalt loft och fått patina, bli till en perfekt skänk för tvättstället men t.ex. en spegel placerad lite så där slarvigt lutandes mot väggen.

Stilen är tacksam för du snabbt kan flytta om sakerna om du tröttnar på placeringen utan att det blir onödiga hål på tätskiktet eller fula limmärken på ytan bakom. Inte minst är stilen bra ur miljösynpunkt där du tvingas se dig omkring vad du redan har istället för att ständigt vara på jakt efter nytt. Nackdelen är istället att sakerna kanske inte är optimala för badrummets fuktiga miljö och trots allt kan behövas bytas ut efter ett tag.

Accentfärger i ett badrum med betong är nästan ett måste om du vill ha lite kaxigare intryck!

Vågar du så kan du t.ex. sätta en matt knalligt orange kakelplatta eller mosaik i duschdelen, eller som en fondvägg.  Här de byggt upp ett duschkar med mosaik som ger vibbar av ett spa med olika golvnivåer. Känslan av att kliva ner/upp känns lite mindre vardaglig på något sätt kan vi tycka och därför på lite udda vis ger en lyxigare känsla i badrummet.

Sist men inte minst – plocka in en duschgardin i annat material än vanlig nylon. Lite mer jobb med fler tvättar men känslan kan vara värd det!

Bilder från Vegamg.

Exit mobile version