Hur du kan dölja en ful bård på kul sätt!

dosfamily Klara Ripa bård 620x380

dosfamily Klara Ripa bård 620x380

Vi måste börja med att tipsa om bloggen Dos Family, som drivs av inredaren Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt, för er som ännu inte hittat dit! Det är en inrednings- och inspirationsblogg full av kreativa hem och annorlunda tips. Perfekt blogg för dig som vill vara kreativ men inte hinner eller orkar vara det själv. Bara se och njut.

Där hittade vi detta enkla och ganska ordinära badrum med fin twist. Det är ganska vanligt att man har ett badrum som ser helt ok ut men som kanske har en bård i den gräsligaste färg du kan tänka dig. Eller så är du trött på den för den inte passar ihop med resten av badrummet. Men lugn – lösningar finns och heter kontaktfilm, klisterfilm, kakeldekor och vinylfilm. Kärt barn har många namn.

Det finns både färdigskurna, oftast för att passa kakelstandardmåttet 15x15cm,  men det går även att köpa per löpmeter och skära till själv i önskade mått. Dessa rullar brukar vara mellan 50-60cm bredd. Finns både med klister eller med statisk elektricitet. Enfärgat eller mönstrat. Allt efter tycke och smak så klart!

Kanske även hitta på ett eget grafiskt mönster eller motiv utan att du ha en bård eller något annat att dölja?  Här har de mixat olika färger som skapar lite retrokänsla. Snyggt och kul!

Tips! Lägg ner tid på att få till måtten snyggt efter plattans storlek och skär hörnen lite runda då plattorna är det. Förarbetet är det allra viktigaste för att få ett bra resultat – tvätta bort fett- och smutsrester med T-Röd eller liknande. För att lättare få på vinylbitarna kan du blanda till diskmedel och vatten till lätt skummande och stryka ut på plattorna innan du för på plasten – det ger dig möjlighet att justera bitarna snyggt på plats och sen skrapa från mitten mot kanterna ut bubblorna och vattnet. Klart!

Foto av Jenny Brandt för Dosfamily.com

Exit mobile version