Rå betong i badrummet hemma hos Paul Massey

badrumsinspiration badrum inspiration betong tadelakt minimalism wabisabi hemma hos paul massey parsons green london badrumsdrommar feature

Formgjuten rå betong mot vitt ger rummet karaktär med sina skuggspel. Men ett av de material som just påminner om betong i badrum är i själva verket tadelakt. Vi har sett det länge i badrum utomlands men nu börjar det bli ett allt vanligare material även här i Sverige. För precis som betong aldrig riktigt går ur tiden, så förädlas och förenklas även tadelakt ständigt för att fortsätta vara favoritmaterial i minimalistiska badrum.

Det här badrummet finns hemma hos fotografen Paul Massey i Parsons Green i London, Storbritannien. Har du någon gång sett hans stilla och vackra bildspråk så förstår du snabbt att detta är hans hemma också. Hela hemmet har en patina och själ, men mest älskar vi så klart badrummet som är supersnyggt!

Det som gör detta badrum så imponerande är framför allt hur de olika delarna i badrummet (badkar, tvättställ och dusch) alla är platsbyggda och ihopsatta till en enhet där de kraftiga formerna verkligen får ta plats.

För utöver väggarnas mjuka textur så möjliggör också tadelakt att du “klär” in ytor på detta sätt. En känsla som påminner mycket om betong, men är slätare och vattentålig på annat sätt. En stor fördel vid städning!

Om du funderar på att göra något liknande skulle vi tipsa dig att låta värmeslingor gå upp från golvet i badkaret så du får en varm och skön yta att ligga på!

Golvet i detta brittiska badrum är givetvis trägolv – men som alltid rekommenderar vi antingen träklinkers eller i detta fall skulle en vacker kalksten i milt grått vara underbar till. Kika på detta badrum som lite golvinspiration!

En liten detalj bara som vi skulle ändra här är spegelramen. Den passar visserligen fint ihop med resten av hemmets stil, men vi ocker det vore finare med en lite nättare och mjukare form istället. Kanske denna ovala spegel från Pinch Design nedan?

Nedan ser du övriga hemmet – visst är det onekligen ett charmigt hem? Kika på hans hemsida här för mer drömskt interiörinspiration och här kan du se badrum vi visat som han fotograferat också!

Bild av Paul Massey via La Nacion.

Exit mobile version