3 badrum i varma toner

Sandfärgat, beige och varma toner kommer sakta men säkert tillbaka i badrumstrender. Här har du tre varianter på hur du kan jobba med färgen på uppdaterat sätt!

Stilren klassiker är detta badrum som funkar i alla lägen där man jobbar med samma kvadratiska format på både golv och vägg. Kvadraten är perfekt form om man vill få ett lugnt intryck och inte vill att det ska skjuta iväg ännu mer på höjden. Genom att bara kakla en bit upp på väggen är ytterligare ett bra alternativ i ett sådana här rum där takhöjden är väldigt hög. Känslan kan lätt bli kall och kännas som man befinner sig i en kartonglåda om man skulle valt att fortsätta ända upp med plattorna. Ett annat knep är att placera badkaret mitt i rummet och dela av duschen med en kaklad vägg – en bra lösning som får rummet att kännas mer ombonat utan att tappa rymden.

oscarproperties_hattstrafabriken

Om du har ett lite mindre badrum kan du skapa en enhetlig stil genom att bygga in badkaret som här i badrummet ovan. Här har man valt att jobba med sammetslen känsla och extremt stilrent med det populära 30×60 formatet på väggarna och kvadratiskt 60×60 på golvet. Här är det inget som går ur tiden och den dova sandfärgen gör det enkelt att ändra utseendet på ett kick med interiörer och små detaljer. Modernt och uppdaterat men utan att kännas daterat!

normcph_town-house

I detta badrum har man skapat olika ”stationer” genom att blanda olika plattor. Ruff mosaik i duschen, 10×10 plattor på golvet och målade väggar i en fin kombination men genomgående internationell stil. Många olika format och färger i samma nyans är aldrig fel om det kombineras rätt där man från början bestämmer var fokus ska vara.

skeppsholmen_filippak_badrum1

Gillar du den rustika känslan och gärna vill ha det där lilla extra så är denna kombination helt rätt! Numera finns det mosaiker med 3D-effekt (dvs. plattorna ligger i olika nivåer som skapar skuggor för ytterligare intryck!) är helt perfekta att ha i en dusch där man som oftast vill betona lite extra. Dessutom är de mycket praktiska att ha där då man lätt kan spola av de vid rengöring om de skulle samla damm. Funktion och stil är alltid smart att kombinera!

Bilder från Oscar Properties,  Norm Architecture & Skeppsholmen Mäklarfirma

Total
6
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.