Penthouse med matchande badrum

Ibland tror vi att vi alla känner för att kasta ut alla saker i badrummet och bara börja om. För om ni är likt oss och lätt samlar på er saker, allt från gamla flaskor med liten skvätt kvar i för ni öppnade nya fina flaskan istället eller bara saknar tillräcklig förvaring för att få undan sakerna, så blir det lätt överflödigt och belamrat på tvättstället. I detta ljusa badrum har de onekligen lyckats med det magiska att trolla bort allt som stör lugnet i rummet!

normcph_copenhagen-penthouse-1_4

Detta otroligt sobra ljusa badrum finns i ett penthouse hos vårt grannland Danmark som är känt för sin stilrena nordiska stil. Den vackra spegeln är perfekt för sminkning och rakning då skuggor inte skapas av ljuset som kommer framifrån!

Vill du skapa ett badrum i denna stil så använd dova och milda färger på plattorna från golv till vägg. Håll färgerna ton i ton för att skapa mjukt intryck och undvika hårda kontraster. Detsamma gäller för möblerna som gärna bara ska följa linjerna i rummet och skapa enhetligt intryck. Välj enstaka möbler med bra och smart förvaring så underlättar du ”borttrollandet” av alla småsaker som stör ögat och som i sin tur inte ger en övermöblerad känsla.
normcph_copenhagen-penthouse-1_2

normcph_copenhagen-penthouse-1Ett annat tips är att satsa på belysning för att ge rummet ombonad känsla i allt det rena, bygg in den där det går och punktbelys detaljerna du istället vill ska träda fram. Saker från naturen förstärker det nordiska och t.ex. en enkel stege i trä istället för kromade krokar för handdukar kan räcka för att skapa mer ombonad känsla. Likaså fina stenar, snäckor eller korall man hittat på semestern kan få blir vackert stilleben i en glasvas.

Bild från Norm Architects Copenhagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *