Badrumsfuturism i Wien

house-ray2_dwellI Wien finns ett hypermodernt penthouse ritat av österrikiske arkitekten Elke Delugan Meissl i vilket det i sin tur finns badrum och toalett som är något utöver det traditionella.

Alla linjer är ritade för att skapa en känsla av rörelse, allt är ”på väg” någonstans. Både i badrummet och i resten av rummen.

Toaletten är modern på ett kaxigt sätt som kanske inte direkt får nerverna att ligga på lågvarv. Lite av ett mönster gjort av en tunnelbanekarta i någon storstad. Ett spännande alternativ för dig som vill ha det grafiskt och känna av den livfullhet som storstäders puls innebär!

En effekt du kan skapa att antingen tejpa och måla oregelbundna linjer eller med tapet. Här behövs inte tapeter på alla väggar, kan blir lite väl mycket och snarare skapar känslan av Lustiga Huset på Gröna Lund, än en gästtoalett.

dwell_photo-Hertha Hurnaus_house-rayhouse-ray_dwell

Vägghängda toaletten och det platsbyggda skåpet förstärker det moderna intrycket på toaletten och smälter in så pass att det blir så gott som osynlig. Spegeln får den rätt så långsmala toaletten att känna så mycket större än vad den egentligen är. Vi kan inte riktigt sluta tjata om vilken skillnad en spegel gör i ett litet rum!

Som ni kanske kan se i den lilla spegeln till vänster om toaletten så skymtar ett väldigt annorlunda handfat som ser ut som en trappa som säkert ger en vattenfallskänsla när man tappar ur inbyggnadsblandaren på väggen. Ja ett lite tokigt virrvarr på väggarna på en liten toalett är absolut inte dumt tycker vi.

Eller varför inte i stora badrummet också? Detta hem och badrum får oss verkligen att öppna upp ögonen på platsbyggda lösningar utöver det vanliga. Tänk båt som blir rymdskepp som blir lyxbadrum.

Nu tänkte vi ta lite påskledighet – ha en underbar påsk!

Foto av Hertha Hurnaus via Little Bennet från Dwell.

Total
3
Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.